Staat u ingeschreven op een adres in Doetinchem? En staan uw persoonsgegevens niet goed in de Basisregistratie Personen (BRP). Dan kunt u de gemeente vragen om uw persoonsgegevens in de BRP wijzigen. De gemeente beslist op uw aanvraag.

Maak afspraak wijzigen persoonsgegevens

Meenemen

Neem het volgende mee naar uw afspraak:

Schriftelijk of per e-mail

Wilt u het liever schriftelijk of per mail aanvragen? Stuur dan uw aanvraag met een beschrijving van de wijziging. Let op dat wij originele bewijsstukken nodig hebben. Deze moet u dan per post opsturen of alsnog op het gemeentehuis (op afspraak) inleveren.

Hoe lang duurt het?

U krijgt binnen vier weken bericht of de gemeente uw gegevens in de BRP wijzigt. Als wij weigeren uw gegevens te wijzigen, heeft u recht om bezwaar te maken. Kijk voor meer informatie over bezwaar maken op de pagina bezwaar en beroep indienen.

Goed om te weten

  • Last van foute gegevens en alles geprobeerd? Doe dan een melding op rvig.nl/mfo bij het meldpunt fouten in overheidsregistraties (MFO). Dit is een landelijk meldpunt.
  • Wilt u geen persoonsgegevens wijzigen maar een nieuw adres doorgeven? Ga dan naar de pagina verhuizing doorgeven.
  • Is uw naam of burgerlijke staat gewijzigd in het buitenland? Als u in Doetinchem woont, moet u dit doorgeven aan ons. Ga naar de pagina inleveren buitenlandse brondocumenten.
  • Woont u niet in Nederland en wilt u wijzigingen doorgeven voor de RNI? Neem dan contact op met een RNI-loket. Op nederlandwereldwijd.nl/contact-rni-gemeente leest u in welke gemeenten RNI-loketten zijn. 

Heeft u gevonden wat u zocht?