Het team economie staat klaar voor ondernemers, versterkt het ondernemers- en vestigingsklimaat en maakt gebieden (zoals de binnenstad, overige winkelgebieden en bedrijventerreinen) met anderen toekomstbestendig.

Zij richt zich op de advisering en begeleiding van iedere ondernemer met verbouw-, verplaats- of vestigingsplannen, van intake tot opening. In het bijzonder is zij verantwoordelijk voor de verkoop van het A18 Bedrijvenpark, meer informatie zie: www.a18bedrijvenpark.nl. Daarnaast stimuleert het team economie ondernemerschap via lokale, regionale en provinciale programma’s. En draagt zij zorg voor een goed verloop van de warenmarkten in Doetinchem en Wehl.

Team economie neemt actief deel aan alle parkmanagementorganisaties en keurmerk veilig ondernemen overleggen. Daarnaast organiseert zij tweemaandelijks het Economisch Overleg Doetinchem om gebiedsoverstijgende economische acties af te stemmen en aan te jagen. Aan dit overleg nemen deel: IG&D Doetinchem, Ondernemersvereniging Doetinchem, Centrummanagement, Ondernemersfederatie Gaanderen, Wehlse Ondernemersvereniging en MKB Nederland.

Bovendien coördineert het team de visie en de uitvoeringsagenda binnenstad. Het StadsLAB is dé plek waar ideeën over de toekomst van de binnenstad van Doetinchem tot bloei komen. Inwoners, ondernemers en ambtenaren slaan de handen ineen en werken in meerdere projectgroepen samen om ideeën en initiatieven te bedenken, ontwikkelen en realiseren. Ruim 70 mensen werken aan het gastvrijer maken van de Doetinchemse binnenstad. Samen werken aan de toekomst van de stad: een fijne stad om te leven, te beleven en te verblijven. Meer informatie over het StadsLAB en de projecten: www.stadslabdoetinchem.nl.

Team economie zet zich samen met u en voor u in voor een krachtige economie. Duurzame bedrijventerreinen, betrokken en groeiende ondernemers en bruisende winkelgebieden in Doetinchem, Wehl en Gaanderen: uiteindelijk bevordert een sterke economie de welvaart en het welzijn van alle bedrijven en inwoners!

Informatie

Voor meer informatie kunt u het team economie bereiken via tel. (0314) 377 331 of via e-mail: gemeente@doetinchem.nl. Heeft u klachten over onze dienstverlening, ga dan voor meer informatie naar de pagina Klacht over de gemeente.

Persoonlijk contact met uw accountmanager:

Mariska Elburg (accountmanager en Marktzaken)
E-mail: m.elburg@doetinchem.nl; tel. (0314) 399 650

Rigo Heldoorn (accountmanager)
E-mail: r.heldoorn@doetinchem.nl; tel (0314) 399 528

Het team is namens de gemeente lid van:

  • Nederlands-Duitse businessclub
  • Nederlandse Raad van Winkelcentra
  • Platform Binnenstadsmanagement
  • Stichting Nieuwe Winkelstraat
  • Leerkring Retaildeal Nederland
  • Vereniging Projectmanagement Nederlandse gemeente

Hebt u gevonden wat u zocht?