Als ondernemer zijn er verschillende manieren om bij te dragen aan duurzaamheid. U kunt bijvoorbeeld zelf energie opwekken, of zorgen dat uw bedrijf minder energie gebruikt.

Zelf energie opwekken

Wilt u op een stuk grond of een groot dak uw eigen energie op gaan wekken met zon of wind? Als gemeente juichen we dit toe, uiteraard binnen de regels die we hiervoor hebben opgesteld in het beleidskader Duurzame energieopwekking in Doetinchem (pdf 7.789 kB). Zo zorgen we dat initiatieven afgestemd worden met hun omgeving en zo goed mogelijk in het landschap passen. Deze initiatieven kunnen ondersteund worden.

  • De provincie Gelderland heeft subsidie beschikbaar voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Lees de informatie www.gelderland.nl/subsidies.
  • Agem Zonnige Bedrijven ontzorgt Achterhoekse ondernemers die een zonnedak overwegen, te beginnen met een kosteloze quickscan. 
  • Agem Zon op Erf helpt stoppende boeren die een doorstart willen maken als Zonneboer. Agem helpt bij de planning. En als de boer positief beslist, ondersteunt Agem ook bij het aanvragen van vergunningen, wijziging bestemmingsplan, subsidies en uitvoering.

Energie besparen

Wilt u weten hoe u met uw bedrijf energie kunt besparen, door aanpassingen in uw pand of bedrijfsprocessen? Meld u dan aan voor een kosteloze Energiescan van Achterhoek Onderneemt Duurzaam om inzicht te krijgen in uw mogelijkheden.

Terug naar de startpagina Doetinchem duurzaam

Hebt u gevonden wat u zocht?