Als ondernemer zijn er verschillende manieren om bij te dragen aan duurzaamheid. U kunt bijvoorbeeld zelf energie opwekken, of zorgen dat uw bedrijf minder energie gebruikt.

Zelf energie opwekken

Wilt u op een stuk grond of een groot dak uw eigen energie op gaan wekken met zon of wind? Als gemeente juichen we dit toe, uiteraard binnen de regels die we hiervoor hebben opgesteld in het beleidskader duurzame energieopwekking in Doetinchem. Dit leest u op de pagina Beleidskader duurzame energie. Zo zorgen we dat initiatieven afgestemd worden met hun omgeving en zo goed mogelijk in het landschap passen. Deze initiatieven kunnen ondersteund worden.

  • De provincie Gelderland heeft subsidie beschikbaar voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Lees de informatie www.gelderland.nl/subsidies.
  • Agem Zonnige Bedrijven ontzorgt Achterhoekse ondernemers die een zonnedak overwegen, te beginnen met een kosteloze quickscan.

Stimuleringslening gemeente Doetinchem voor verduurzaming van winkels, kantoren en panden met zakelijke bestemming

Naast de grote diversiteit aan leningen en subsidies die via de rijksoverheid en de provincie Gelderland worden aangeboden, hebben wij als gemeente een stimuleringsregeling voor verduurzaming van winkels, kantoren en panden met zakelijke bestemming beschikbaar gesteld. Wilt u gebruikmaken van deze lening? Gemeente Doetinchem vergoedt de afsluitkosten zodra de lening aan u is toegekend. Gebruik dan onderstaande knop.

Aanvraag vergoeding afsluitkosten

Energie besparen

Wilt u weten hoe u met uw bedrijf energie kunt besparen, door aanpassingen in uw pand of bedrijfsprocessen? Meld u dan aan voor een energiescan op de website do-achterhoek.nl/energiescan om inzicht te krijgen in uw mogelijkheden.

Subsidie elektrische bedrijfsauto

Bent u ondernemer en koopt of leaset u een nieuwe emissieloze bedrijfsauto? Kijk dan eens naar de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Op de website van de rijksoverheid staat de informatie over de SEBA.

Heeft u gevonden wat u zocht?