Op deze pagina leest u alle steunmaatregelen van gemeente en Rijksoverheid op een rij.

Steunmaatregelen gemeente

Energielening voor bedrijven in gemeente Doetinchem

Bedrijven in gemeente Doetinchem die door gestegen energielasten in de problemen komen, kunnen een energielening aanvragen. Gemeente Doetinchem biedt deze kredietmogelijkheid aan via het ondernemerssteunpunt(externe link) van Laborijn. De kredietmogelijkheid geldt tijdelijk totdat de landelijke regeling ‘Tegemoetkoming Energie Kosten’ (TEK) van kracht wordt.

Gunstige duurzaamheidslening voor kleine- en micro-ondernemingen

Wilt u als kleine ondernemer of pandeigenaar uw pand en/ of bedrijfsproces verduurzamen? Dan kunt u hiervoor nu een lening afsluiten met een rente van 1,6% en een looptijd tot 15 jaar. De afsluitkosten van €1.500 voor deze leningen neemt gemeente Doetinchem voor haar rekening tot een leenbedrag van €50.000). Boven dit bedrag is het mogelijk om de afsluitkosten mee te financieren. Het maximum leenbedrag is €100.000. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Energieloket Achterhoek(externe link).

De gemeente blijft in gesprek met ondernemersverenigingen.

Heeft u (financiële) vragen?

Kijk op ondernemers-steunpunt.nl(externe link). U kunt met uw vragen altijd terecht bij ons ondernemerssteunpunt. Wij denken graag met u mee wanneer u tegen (financiële) problemen aan loopt.

Steunmaatregelen Rijksoverheid

Steun vanaf november voor bedrijven die veel energie gebruiken

Voor de energie-intensieve mkb’ers wil de overheid (tijdelijk) de bedrijfslasten kunnen verlagen. Het kabinet werkt de opties hiervoor uit. Wilt u weten welke (financierings-) mogelijkheden er nu zijn? Bekijk dan de subsidie- en financieringswijzer(externe link) en het energieloket(externe link) van de KVK.

Steun voor bedrijven die veel energie gebruiken vanaf 2023: TEK

De overheid werkt op dit moment aan een regeling (regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK) voor bedrijven die veel energie gebruiken. Het kan zijn dat u pas in 2023 van deze regeling gebruik kan maken.

Meer informatie over de TEK regeling

Of u aan de voorwaarden voldoet kunt u vinden op de website van Rijksoverheid voor ondernemend Nederland(externe link). Meer informatie over de regeling staat op de website van Kamer van Koophandel(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?