Op deze pagina leest u alle steunmaatregelen van gemeente en Rijksoverheid op een rij.

Steunmaatregelen gemeente

Gunstige duurzaamheidslening voor kleine- en micro-ondernemingen

Wilt u als kleine ondernemer of pandeigenaar uw pand en/ of bedrijfsproces verduurzamen? Dan kunt u hiervoor nu een lening afsluiten met een rente van 1,6% en een looptijd tot 15 jaar. De afsluitkosten van €1.500 voor deze leningen neemt gemeente Doetinchem voor haar rekening tot een leenbedrag van €50.000). Boven dit bedrag is het mogelijk om de afsluitkosten mee te financieren. Het maximum leenbedrag is €100.000. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Energieloket Achterhoek(externe link).

De gemeente blijft in gesprek met ondernemersverenigingen.

Heeft u (financiële) vragen?

Kijk op ondernemers-steunpunt.nl(externe link). U kunt met uw vragen altijd terecht bij ons ondernemerssteunpunt. Wij denken graag met u mee wanneer u tegen (financiële) problemen aan loopt.

Steunmaatregelen Rijksoverheid

Steun vanaf november voor bedrijven die veel energie gebruiken

Voor de energie-intensieve mkb’ers wil de overheid (tijdelijk) de bedrijfslasten kunnen verlagen. Het kabinet werkt de opties hiervoor uit. Wilt u weten welke (financierings-) mogelijkheden er nu zijn? Bekijk dan de subsidie- en financieringswijzer(externe link) en het energieloket(externe link) van de KVK.

Landelijke steunmaatregel TEK

Het rijk komt ondernemers met een hoge energierekening tegemoet met de TEK. De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met behulp van deze tegemoetkoming krijgt u als energie-intensieve mkb’er meer adem om uw bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden. De TEK regeling kunt u tot 2 oktober 2023 aanvragen op de website rvo.nl/tek-regeling(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?