Steunmaatregelen van Rijksoverheid en gemeente op een rij

Heeft u (financiële) vragen?

Kijk op ondernemers-steunpunt.nl(externe link).

U kunt met uw vragen altijd terecht bij ons ondernemerssteunpunt. Wij denken graag met u mee wanneer u tegen (financiële) problemen aan loopt.

Steun vanaf november voor bedrijven die veel energie gebruiken

Voor de energie-intensieve mkb’ers wil de overheid (tijdelijk) de bedrijfslasten kunnen verlagen. Het kabinet werkt de opties hiervoor uit. Wilt u weten welke (financierings-) mogelijkheden er nu zijn? Bekijk dan de Subsidie- en financieringswijzer(externe link) en www.kvk.nl/energieloket/(externe link).

Steun voor bedrijven die veel energie gebruiken vanaf 2023: TEK

De overheid werkt op dit moment aan een regeling (regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK)) voor bedrijven die veel energie gebruiken. Het kan zijn dat u pas in 2023 van deze regeling gebruik kan maken.

Meer informatie over de TEK regeling

Of u aan de voorwaarden voldoet kunt u hier vinden: Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) (rvo.nl)(externe link).
Meer informatie over de regeling staat op: www.kvk.nl/energieloket/(externe link) en www.rvo.nl/nieuws/tek-ondersteunt-energie-intensief-mkb(externe link)

Gunstige duurzaamheidslening voor kleine- en micro-ondernemingen

Wilt u als kleine ondernemer of pandeigenaar uw pand en/of bedrijfsproces verduurzamen? Dan kunt u hiervoor een lening afsluiten met een rente van 1,6% en een looptijd tot 15 jaar. Het maximum leenbedrag is € 50.000,-. De afsluitkosten van € 1.500,- voor deze leningen neemt gemeente Doetinchem voor haar rekening. Meer informatie hierover is te vinden op de website van AGEM(externe link).

De gemeente blijft in gesprek met ondernemersverenigingen.

Heeft u gevonden wat u zocht?