Op deze pagina leest u alle steunmaatregelen van gemeente en Rijksoverheid op een rij.

Steunmaatregelen gemeente

Subsidie voor Doetinchems MKB met hoge energierekening

Komt u door de fors gestegen energieprijzen als middelgroot of klein bedrijf (mkb) in de problemen? Heeft u maximaal 50 medewerkers en bent u gevestigd in de gemeente Doetinchem? Dan kunt u vanaf 3 april als tegemoetkoming in de kosten een subsidie aanvragen via het ondernemerssteunpunt(externe link). De subsidie dekt tot 50% van het verschil tussen de gemiddelde energielasten over de maanden september tot en met december 2021 en 2022. U kunt een maximum bedrag van € 3.000,- aanvragen. De subsidie komt uit het Winterfonds van de Provincie Gelderland. Een fonds die steun biedt aan mkb en maatschappelijke organisaties die nu al in de problemen komen door de hoge energierekening.

Subsidieregeling winterfonds voor midden- en kleinbedrijf gemeente Doetinchem(externe link).

Energielening voor bedrijven in gemeente Doetinchem

Bedrijven in gemeente Doetinchem die door gestegen energielasten in de problemen komen, kunnen een energielening aanvragen. Gemeente Doetinchem biedt deze kredietmogelijkheid aan via het ondernemerssteunpunt(externe link) van Laborijn. De kredietmogelijkheid geldt tijdelijk totdat de landelijke regeling ‘Tegemoetkoming Energie Kosten’ (TEK) van kracht wordt.

Gunstige duurzaamheidslening voor kleine- en micro-ondernemingen

Wilt u als kleine ondernemer of pandeigenaar uw pand en/of bedrijfsproces verduurzamen? Dan kunt u hiervoor een lening afsluiten met een rente van 1,6% en een looptijd tot 15 jaar. Het maximum leenbedrag is € 50.000,-. De afsluitkosten van € 1.500,- voor deze leningen neemt gemeente Doetinchem voor haar rekening. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Agem(externe link).

De gemeente blijft in gesprek met ondernemersverenigingen.

Heeft u (financiële) vragen?

Kijk op ondernemers-steunpunt.nl(externe link). U kunt met uw vragen altijd terecht bij ons ondernemerssteunpunt. Wij denken graag met u mee wanneer u tegen (financiële) problemen aan loopt.

Steunmaatregelen Rijksoverheid

Steun vanaf november voor bedrijven die veel energie gebruiken

Voor de energie-intensieve mkb’ers wil de overheid (tijdelijk) de bedrijfslasten kunnen verlagen. Het kabinet werkt de opties hiervoor uit. Wilt u weten welke (financierings-) mogelijkheden er nu zijn? Bekijk dan de subsidie- en financieringswijzer(externe link) en het energieloket(externe link) van de KVK.

Steun voor bedrijven die veel energie gebruiken vanaf 2023: TEK

De overheid werkt op dit moment aan een regeling (regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK) voor bedrijven die veel energie gebruiken. Het kan zijn dat u pas in 2023 van deze regeling gebruik kan maken.

Meer informatie over de TEK regeling

Of u aan de voorwaarden voldoet kunt u vinden op de website van Rijksoverheid voor ondernemend Nederland(externe link). Meer informatie over de regeling staat op de website van:

Heeft u gevonden wat u zocht?