Op 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen plaats.

Doet uw partij mee aan de verkiezingen van de Provinciale Staten?

Op 30 januari 2023 is de kandidaatstelling voor politieke partijen die in Gelderland meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. De gemeente Arnhem is het centraal stembureau en regelt alles hiervoor. Neem voor meer informatie contact op met het centraal stembureau in Arnhem(externe link).

Doet uw partij mee aan de Waterschapsverkiezingen?

Kijk voor meer informatie op de website van het Waterschap Rijn en IJssel(externe link).

  Ondersteuningsverklaringen

  Iedere politieke partij die voor het eerst deelneemt aan een verkiezing moet minimaal 30 ondersteuningsverklaringen van kiezers inleveren. Met een ondersteuningsverklaring steunt u de deelname van een partij aan de verkiezingen. U krijgt een ondersteuningsverklaring meestal van de politieke partij die u wilt ondersteunen.

  Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Doetinchem.
  • U heeft kiesrecht voor de verkiezing.
  • U mag maximaal 1 ondersteuningsverklaring ondertekenen.
  • Een ondersteuningsverklaring kunt u niet intrekken.

  Ondersteuningsverklaring afleggen

  Een ondersteuningsverklaring voor de Provinciale Statenverkiezing of Waterschapsverkiezing kunt u van 16 januari 2023 tot en met 30 januari 2023 afleggen in het stadhuis, Raadhuisstraat 2 in Doetinchem. Maak een afspraak of loop binnen tijdens de openingstijden. Als u met meerdere personen komt, adviseren wij u een afspraak te maken.

  Neem het volgende mee

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Een ingevuld, niet ondertekende ondersteuningsverklaring. U zet in het bijzijn van de medewerker uw handtekening op de verklaring.

  De ondersteuningsverklaringen kunt u downloaden op de website van de Rijksoverheid(externe link). Meer informatie over ondersteuningsverklaringen vindt u op de website van de Kiesraad(externe link)

  Verkiezingsborden

  Verkiezingsborden hoeft u tijdens deze verkiezingen niet zelf te plakken. Hiervoor zijn bordbusters aanwezig die kant en klaar op verschillende punten in de gemeente Doetinchem worden geplaatst. De partij levert zelf de poster aan waarna het bedrijf Bordbusters B.V.(externe link) de borden plaatst.

  Verkiezingsposters moet u uiterlijk 20 januari 2023  bij Bordbusters B.V. aanleveren. Let op! Deze datum is gewijzigd van 8 februari naar 20 januari. De verkiezingsposters moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen.

  Zelf campagneborden plaatsen?

  De partijen mogen 3 weken voor de verkiezingen "reclame" borden, driehoeksborden of sandwichborden plaatsen. Houd rekening met onderstaande regels:

  • Het formaat is maximaal A0.
  • De partijen mogen de borden aan lantaarnpalen plaatsen, maar het moet in elk geval verkeersveilig zijn.
  • De partijen mogen de borden niet boven elkaar plaatsen.
  • Als borden niet veilig staan, dan halen medewerkers van Buha de borden weg en sturen ze een bericht (email) naar de desbetreffende partij.
  • De partijen mogen maximaal 15 campagneborden plaatsen.
  • Plaatsen mag zonder vergunning, maar partijen moeten het wel zelf regelen.
  • De partijen moeten de borden binnen drie dagen na de verkiezing zelf weer opruimen.

  Voorwaarden aanleveren verkiezingsposters

  Onderstaande voorwaarden zijn gesteld door Bordbusters.

  Formaat

  Voor verkiezingsposters geldt een standaard A1-maatvoering van 594 x 841 mm. (breedte x hoogte). Dit is afhankelijk van het beschikbare bordoppervlak en het aantal pamfletten dat afgebeeld dient te worden.

  Aanleveren afbeeldingen

  Aanbevolen extensies: .jpeg / .tiff / .pdf / .psd 

  Afbeeldingen moeten worden aangeleverd met een resolutie van 150 dpi (op afdrukgrootte) of hoger, in verhouding voor bestanden op schaal. Bestanden met een te lage resolutie (internet kwaliteit: 72 dpi) zijn kwalitatief slecht en niet geschikt voor grafische verwerking.

  Aanleveren ontwerpen

  Aanbevolen extensies : .pdf / .ai / .eps/ .tiff / .psd

  Kant-en-klare ontwerpen kunnen aangeleverd worden zonder afloop en snijtekens. Zorg ervoor dat de gebruikte lettertypen in lettercontouren omgezet worden of stuur het font mee of sluithet font in. Uw ontwerp wordt beoordeeld naar geschiktheid voor de toepassing. Ontwerpen gemaakt in Powerpoint of Word kunnen niet in productie worden genomen.

  Aanleveren via e-mail: verkiezingen@bordbusters.nl

  Dit is mogelijk vanaf 1 november2022. Via de e-mail kunnen we bestanden tot 10 mb ontvangen. Bestanden die groter zijn kunt u naar ons zenden via ons wetransfer kanaal: bordbusters.wetransfer.com.

  Bestandsnaam

  Als bestandsomschrijving uw gemeentenaam toepassen met daarachter de partijnaam, dus bijvoorbeeld “Maastricht_CDA. PDF”.

  Let op! Het vernoemen van een extensie veranderd de data van een bestand niet. Uw .jpg hernoemen naar .eps gaat u dus helaas niet helpen!

  Belangrijk

  • De verkiezingsposter dient voor vrijdag 20 januari 2023 12:00 uur aangeleverd te zijn.
  • Wilt u meer informatie over het aanleveren van bestanden of heeft u een andere vraag? Mail ons gerust op: verkiezingen@bordbusters.nl

  Heeft u gevonden wat u zocht?