Kijk voor belangrijke data op rijksoverheid.nl/kalender-verkiezingen-europees-parlement-2024.

Afleggen ondersteuningsverklaring

Voor het afleggen van een ondersteuningsverklaring kunt u terecht bij het team publiekszaken van gemeente Doetinchem van dinsdag 9 april 2024 t/m 23 april 2024. De openingstijden zijn:

  • maandag t/m donderdag van 08.30-17.00 uur
  • donderdagavond van 17.30-20.00 uur
  • vrijdag van 08.30-13.00 uur

Wij adviseren u een afspraak te maken. Op die manier kunnen wij u de aandacht geven die nodig is. Voor het maken van een afspraak belt u naar (0314) 377 377.

Meer informatie vindt u op kiesraad.nl/verkiezingen/ondersteuningsverklaringen.

Verkiezingsborden

De verkiezingsborden worden geplaatst door het bedrijf Bordbusters. U moet zelf de poster aanleveren.

Onderstaande voorwaarden zijn opgesteld door Bordbusters.

Formaat

Voor verkiezingsposters geldt een standaard A1-maatvoering van 594 x 841 mm. (breedte x hoogte). Dit is afhankelijk van het beschikbare bordoppervlak en het aantal pamfletten dat afgebeeld dient te worden.

Aanleveren afbeeldingen

Aanbevolen extensies: .jpeg / .tiff / .pdf / .psd

Afbeeldingen moeten worden aangeleverd met een resolutie van 150 dpi (op afdrukgrootte) of hoger, in verhouding voor bestanden op schaal. Bestanden met een te lage resolutie (internet kwaliteit: 72 dpi) zijn kwalitatief slecht en niet geschikt voor grafische verwerking.

Aanleveren onderwerpen

Aanbevolen extensie: .pdf / .ai / .eps / .tiff / .psd

Kant-en-klare ontwerpen kunnen aangeleverd worden zonder afloop en snijtekens. Zorg ervoor dat de gebruikte lettertypen in lettercontouren omgezet worden of stuur het font mee of sluit het font in. Uw ontwerp wordt beoordeeld naar geschiktheid voor de toepassing. Ontwerpen gemaakt in Powerpoint of Word kunnen niet in productie worden genomen.

Aanleveren via e-mail

U kunt de verkiezingsposter aanleveren via e-mail: verkiezingen@bordbusters.nl. Via de e-mail kunnen we bestanden tot 10 mb ontvangen. Bestanden die groter zijn kunt u versturen via het wetransfer kanaal: bordbusters.wetransfer.com.

Bestandsnaam

Als bestandsomschrijving uw gemeentenaam toepassen met daarachter de partijnaam, dus bijvoorbeeld "Doetinchem_PvdA.PDF".

Let op! Het vernoemen van een extensie verandert de data van een bestand niet. Uw .jpg hernoemen naar .eps gaat u dus helaas niet helpen!

Belangrijk

De verkiezingsposter dient vóór vrijdag 12 april 12:00 uur aangeleverd te zijn.

Wilt u meer informatie over het aanleveren van bestanden of heeft u een andere vraag? Mail ons gerust op: verkiezingen@bordbusters.nl.

Zelf campagneborden plaatsen?

Bij het voeren van een verkiezingscampagne moeten politieke partijen zich houden aan regels. Deze regels zijn opgenomen in de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening).

De partijen mogen 3 weken voor de verkiezingen "reclame" borden, driehoeksborden of sandwichborden plaatsen. Houd rekening met onderstaande regels:

  • Het formaat is maximaal A0.
  • De partijen mogen de borden aan lantaarnpalen plaatsen, maar het moet in elk geval verkeersveilig zijn.
  • De partijen mogen de borden niet boven elkaar plaatsen.
  • Als borden niet veilig staan, dan halen medewerkers van Buha de borden weg en sturen ze een bericht (email) naar de desbetreffende partij.
  • De partijen mogen maximaal 15 campagneborden plaatsen.
  • Plaatsen mag zonder vergunning, maar partijen moeten het wel zelf regelen.
  • De partijen moeten de borden binnen drie dagen na de verkiezing zelf weer opruimen.

Heeft u gevonden wat u zocht?