U komt in Nederland wonen

Als u in Nederland komt wonen, moet u alle gegevens over u doorgeven voor de basisregistratie personen (BRP). Bijvoorbeeld alle huwelijken, echtscheidingen, naamswijzigingen, kinderen. Dat doet u door het inleveren van brondocumenten. Voorbeelden van brondocumenten zijn geboorteakte, huwelijksakte (ook van eerdere huwelijken), of echtscheidingsakte. Neem voordat u naar Nederland komt, contact met ons op. Zo voorkomt u dat u terug moet naar het land om documenten op te halen. Stuur een e-mail naar gemeente@doetinchem.nl of bel naar (0314) 377 377.

U woont in Nederland

U moet aan ons doorgeven als er iets in uw situatie wijzigt door een gebeurtenis in het buitenland, bijvoorbeeld als u in het buitenland trouwt. Neem contact met ons op om de informatie door te geven. Wij kunnen u vertellen wat u nodig heeft. Stuur een e-mail naar gemeente@doetinchem.nl of bel naar (0314) 377 377.

U woont in het buitenland

Dan houden wij geen gegevens (meer) van u bij in de basisregistratie personen (BRP). Als u een burgerservicenummer (BSN) heeft, dan staat u in het register niet ingezetenen (RNI). U kunt bij een RNI loket informatie krijgen over het wijzigen van bijvoorbeeld uw naam of uw buitenlandse adres. Een RNI loket vindt u op wereldwijd.nl/contact-rni-gemeente

Bent u Nederlander of heeft u een Nederlandse asielstatus, dan kunt u buitenlandse akten inschrijven bij gemeente Den Haag. Kijk voor meer informatie op denhaag.nl/buitenlandse-akte-inschrijven.

Informatie over documenten en legalisatie(s) of apostille

Op documenten van buiten de EU is een legalisatie of apostille nodig. Dat is een extra stempel of papier die verklaart dat het document door een juiste instantie en/of persoon is afgegeven. Het zegt niets over de inhoud van het document. Meer informatie over documenten per land en legalisatie of apostille staat op nederlandwereldwijd.nl/buitenlandse-documenten.

Heeft u gevonden wat u zocht?