Als u in het buitenland wilt trouwen, dan bepalen de buitenlandse autoriteiten of u daar kunt trouwen en wat u daarvoor nodig heeft. Meer informatie vindt u op rijksoverheid.nl/trouwen-of-geregistreerd-partnerschap-sluiten-in-het-buitenland.(externe link)

Verklaring van huwelijksbevoegdheid

Heeft u een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig?  Neem dan contact op met uw (laatste) woongemeente. U heeft diverse documenten van u en uw partner nodig voor een verklaring van huwelijksbevoegdheid.

Verkaring van ongehuwd

Let op! De (uitgebreide) verklaring van huwelijksbevoegdheid is niet altijd nodig. Soms is een verklaring van ongehuwd voldoende. Een verklaring van ongehuwd vraagt u aan in uw woongemeente. Woont u in het buitenland? Vraag dan een verklaring van ongehuwd aan bij een RNI gemeente. Gemeente Doetinchem is een RNI gemeente. Kijk voor andere RNI gemeentes op nederlandwerelwijd.nl/contact-rni-gemeente(externe link)

Een RNI gemeente kan alleen een uittreksel afgegeven met de status  van het moment van vertrek uit Nederland. Uw gegevens zijn na uw vertrek uit Nederland niet meer bijgehouden. Bent u getrouwd uit Nederland vertrokken? Dan moet u met andere documenten (aan de autoriteiten waar u wilt trouwen) aantonen dat het huwelijk is ontbonden.

Bent u in het buitenland getrouwd?

Geeft dit dan aan ons door! Zie pagina Inleveren buitenlandse brondocumenten.

Heeft u gevonden wat u zocht?