Gemeente Doetinchem stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen. Openbare laadpalen laden een elektrische auto of plug-in hybride binnen 3 tot 7 uur weer volledig op. Dit gaat veel sneller dan het opladen via een stopcontact. De aansluiting en stekker hiervoor zijn anders. U kunt voor uw elektrische auto een openbare laadpaal bij u in de buurt aanvragen. Vattenfall voert dit uit voor de gemeente Doetinchem.

Laadpaal aanvragen

U kunt een laadpaal aanvragen via Vattenfall door op de link Go-Ral Aanvraag publieke paal(externe link) te klikken. We hebben een aantal beleidsregels vastgesteld voor het plaatsen van laadpalen. Vattenfall toetst uw aanvraag aan deze regels. Hierbij kijkt Vattenfall onder andere naar:

  • spreiding in de gemeente;
  • vindbaarheid van de laadpalen;
  • eventuele belemmeringen in het openbaar gebied.

Hierna stuurt Vattenfall uw aanvraag door naar ons. Als wij de plek voor de nieuwe laadpaal ook goed vinden, nemen wij een verkeersbesluit. Dit duurt minimaal 14 weken. Nadat het verkeersbesluit definitief is, plaatst Vattenfall de laadpaal. Dit duurt ongeveer 6 weken.

Openbaar, (meestal) niet gratis

De laadpalen zijn openbaar, maar in de meeste gevallen niet gratis. Ze zijn geen eigendom van de gemeente maar worden geplaatst en geëxploiteerd door Vattenfall. Om van een laadpaal gebruik te kunnen maken is veelal een oplaadpas nodig. Informatie over het aanvragen van een laadpas vindt u op de website incharge.vattenfall.nl/delaadpas(externe link)

Als de laadpaal op een parkeerplaats staat waar betaald parkeren geldt, dan moet er ook parkeergeld betaald worden. Zodra de auto vol geladen is, mag de auto niet meer op de oplaadplek staan.

Locaties laadpalen

Op www.oplaadpalen.nl(externe link) vindt u alle locaties van openbare laadpalen. Bij de laadpalen staat een bord met een witte P en het onderschrift ‘Opladen elektrische voertuigen’. Alleen elektrische en hybride auto’s die op de laadpaal zijn aangesloten mogen daar parkeren.

Meer informatie

Meer informatie leest u in het plaatsingsbeleid laadpalen gemeente Doetinchem en de integrale laadvisie.
Wilt u meer weten over laadpalen voor elektrische auto’s? Stel uw vragen via gemeente@doetinchem.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?