Gemeente Doetinchem stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen.

Openbare laadpalen

Openbare laadpalen laden een elektrische auto of plug-in hybride binnen drie tot zeven uur weer volledig op. Dit gaat veel sneller dan het opladen via een stopcontact. De aansluiting en stekker hiervoor zijn anders. Openbare laadpalen staan aangeduid met een blauw bord met een witte P en het onderschrift ‘Opladen elektrische voertuigen’. Alleen elektrische en hybride auto’s die op de laadpaal zijn aangesloten mogen daar parkeren.

De laadpalen zijn openbaar, maar in de meeste gevallen niet gratis. Ze zijn geen eigendom van de gemeente maar worden geplaatst en geëxploiteerd door Allegro. Om van een laadpaal gebruik te kunnen maken is veelal een oplaadpas nodig.

Lees ook de pagina Laadpalen voor elektrische auto's op deze website.

Openbare laadpaal aanvragen?

U kunt voor uw elektrische auto een openbare laadpaal bij u in de buurt aanvragen. Openbare laadpalen worden geplaatst en geëxploiteerd door Allegro.

U kunt via de website van Allegro een aanvraag indienen. Ook ondernemers kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken. Allegro dient de aanvraag daarna in bij ons. Wij toetsen de aanvraag aan de beleidsregels en letten daarbij onder andere op spreiding over de gemeente, vindbaarheid, parkeerdruk in de omgeving en eventuele belemmeringen in het openbaar gebied. Na goedkeuring verstrekken wij een vergunning en nemen wij een verkeersbesluit. De behandeling van een aanvraag duurt minimaal 16 weken.

Terug naar de startpagina Energie & Duurzaamheid

Hebt u gevonden wat u zocht?