Gemeente Doetinchem stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen.

Openbare laadpalen

Openbare laadpalen laden een elektrische auto of plug-in hybride binnen drie tot zeven uur weer volledig op. Dit gaat veel sneller dan het opladen via een stopcontact. De aansluiting en stekker hiervoor zijn anders. Openbare laadpalen staan aangeduid met een blauw bord met een witte P en het onderschrift ‘Opladen elektrische voertuigen’. Alleen elektrische en hybride auto’s die op de laadpaal zijn aangesloten mogen daar parkeren.

Laadpaal aanvragen

U kunt een laadpaal aanvragen via Vattenfall door op de link Go-Ral Aanvraag publieke paal(externe link) te klikken. We hebben een aantal beleidsregels vastgesteld voor het plaatsen van laadpalen. Vattenfall toetst uw aanvraag aan deze regels. 

Subsidie elektrische auto

Koopt of leaset u een volledig elektrische personenauto? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Het maakt niet uit of de auto nieuw is of tweedehands.
Op de website van de rijksoverheid staat de informatie over de SEPP(externe link)

Pomp uw autobanden gratis op en bespaar

In Doetinchem staan sinds 2022 bij de parkeerplaats aan de Stationsstraat, de parkeerplaats bij de Bongerd en op de woonboulevard Wijnbergen Slimme Bandenpompen. Hiermee brengt u met behulp van zonne-energie eenvoudig en gratis uw banden op de juiste spanning. Het blijkt namelijk dat 4 van de 5 auto’s met te zachte banden rijdt. Met de juiste bandenspanning bespaart u direct op uw brandstofverbruik. Bovendien slijten uw banden minder snel, en maken ze minder geluid. Ook is het veiliger: uw banden hebben meer grip en daarmee een kortere remweg.

De Slimme Bandenpomp werkt met een touchscreen. U voert uw kenteken en nog wat gegevens in. De pomp berekent dan automatisch de juiste spanning voor uw banden. Ook waarschuwt de pomp als een band lek is. Het gebruik van de pomp is heel eenvoudig en gratis!