Gemeente Doetinchem stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen.

Openbare laadpalen

Op oplaadpalen.nl(externe link) vindt u alle locaties van openbare laadpalen. Bij de laadpalen staat een bord met een witte P en het onderschrift ‘Opladen elektrische voertuigen’. Alleen elektrische en hybride auto’s die op de laadpaal zijn aangesloten mogen daar parkeren.

Laadpaal aanvragen

U kunt een laadpaal aanvragen via Vattenfall door op de link Go-Ral Aanvraag publieke paal(externe link) te klikken. We hebben een aantal beleidsregels vastgesteld voor het plaatsen van laadpalen. Vattenfall toetst uw aanvraag aan deze regels. 

Lees ook de pagina Laadpalen voor elektrische auto's.

Subsidie elektrische auto

Koopt of leaset u een volledig elektrische personenauto? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Het maakt niet uit of de auto nieuw is of tweedehands.
Op de website van de rijksoverheid staat de informatie over de SEPP(externe link)

Deelauto: als u af en toe een auto nodig hebt

Een deelauto betekent dat meer mensen samen één auto gebruiken. Heeft u geen auto of heeft u alleen af en toe een extra auto nodig, dan is een deelauto ideaal. U betaalt alleen als u de auto gebruikt en heeft ook geen kosten voor aanschaf, onderhoud, reparatie en wegenbelasting. Handig én duurzaam. 

  • In Doetinchem staan er Greenwheels deelauto's op het Sturko-terrein en bij winkelcentrum De Bongerd. Op greenwheels.nl/zo-werkt-t(externe link) leest u hoe u een auto kunt huren. Wanneer u een account aanmaakt, krijgt u € 20,- welkomstkorting.
  • Ook is er een deelauto van MyWheels. Bekijk daarvoor de website mywheels.nl/auto-huren/doetinchem(externe link). De deelauto staat op het Den Uylplein. Maak een account aan, vul de kortingscode DoTkm25 in en krijg € 25,- korting op uw eerste rit (geldig t/m 31 december 2023). U kunt de code toevoegen in het veld ‘korting’ bij het boeken van de rit. Aanmelden kan gratis bij MyWheels via de app  of website.
  • Via snappcar.nl/auto-huren(externe link) of lynkco.com(externe link) kunt u een auto van een inwoner uit Doetinchem huren die zijn of haar auto graag deelt met een ander. Maak een account aan en krijg € 10,- welkomstkorting.

Pomp uw autobanden gratis op en bespaar

In Doetinchem staan sinds 2022 bij de parkeerplaats aan de Stationsstraat, de parkeerplaats bij de Bongerd en op de woonboulevard Wijnbergen Slimme Bandenpompen. Hiermee brengt u met behulp van zonne-energie eenvoudig en gratis uw banden op de juiste spanning. Het blijkt namelijk dat 4 van de 5 auto’s met te zachte banden rijdt. Met de juiste bandenspanning bespaart u direct op uw brandstofverbruik. Bovendien slijten uw banden minder snel, en maken ze minder geluid. Ook is het veiliger: uw banden hebben meer grip en daarmee een kortere remweg.

De Slimme Bandenpomp werkt met een touchscreen. U voert uw kenteken en nog wat gegevens in. De pomp berekent dan automatisch de juiste spanning voor uw banden. Ook waarschuwt de pomp als een band lek is. Het gebruik van de pomp is heel eenvoudig en gratis!

Terug naar de startpagina Doetinchem duurzaam

Heeft u gevonden wat u zocht?