In 2050 moet Nederland van het aardgas af zijn. Dat heeft het kabinet besloten. Ook in Doetinchem maken we de komende jaren stap voor stap alle woningen en gebouwen aardgasvrij.

Nieuwe woningen al aardgasvrij

Gaat u een nieuwe woning bouwen in Doetinchem? Sinds 1 juli 2018 krijgt u geen aansluiting meer op het aardgasnet. Gelukkig zijn er inmiddels genoeg andere manieren om te verwarmen en te koken. Bekijk voor inspiratie de voorbeelden op de Agem-website.

Geleidelijk afbouwen aardgas

Tussen nu en 2050 gaan we geleidelijk, wijk na wijk, Doetinchem van het aardgas afkoppelen. In de Transitievisie warmte Doetinchem (pdf 10.256 kB) beschrijven we hoe we dat gaan doen. Daarvoor maken we per wijk zogenoemde Wijkwarmteplannen, samen met inwoners, belangenorganisaties, energiecoöperaties, de netbeheerder en woningcorporaties.

In 2022 beginnen we met de Kleurrijke buurt en de Romantische buurt Zuid in wijk Dichteren. Inwoners van deze buurten, ondernemers en andere organisaties krijgen een uitnodiging in de bus om mee te praten over de manier waarop de overstap van aardgas op duurzame warmte gedaan kan worden. Deze gesprekken zullen tot eind 2023/begin 2024 duren.

Stappenplan aardgasvrij wonen

Omdat wijkwarmteplannen nog niet klaar zijn, is nog niet precies bekend hoe en wanneer uw wijk van het aardgas afgaat. Maar als u toch gaat verbouwen, is het wel verstandig uw woning er alvast op voor te bereiden. Milieu Centraal heeft hiervoor een handig Stappenplan aardgasvrij wonen.

Terug naar de startpagina Doetinchem duurzaam

Hebt u gevonden wat u zocht?