Elk voorwerp en document dat gevonden of verloren is, kunt u afgeven of melden bij de gemeente. Denk bij voorbeeld aan paspoorten, identiteitskaarten, portemonnees, tasjes, fietsen, sieraden, telefoons, rijbewijzen, sleutels en pasjes.
Bijna alle meldingen worden geregistreerd op de website www.verlorenofgevonden.nl(externe link).

Sleutels

Autosleutels worden geregistreerd. Alle andere sleutels niet. Hebt u een sleutel gevonden? Lever deze dan in op het stadhuis.
Uw sleutel kwijt? Kom dan gerust langs op het stadhuis om te kijken of uw sleutel is gevonden.

Fietsen

Fietsen die langere tijd op dezelfde plaats staan krijgen een label. Twee weken daarna wordt de fiets door Buha opgehaald en met foto op de website gezet.

Fiets kwijt?

Iedere fiets die bij de gemeente binnenkomt, wordt gecontroleerd op diefstal. Het is daarom belangrijk dat u aangifte doet. Dat maakt de kans dat uw fiets gevonden wordt groter.

Fiets gevonden?

Gevonden fietsen worden aangemeld bij het meldpunt van Buha, telefoonnummer (0314) 377 444. Alle fietsen worden met foto op de website gezet. Staat uw fiets op www.verlorenofgevonden.nl(externe link)? Met uw fietssleutel of proces-verbaal kunt u de fiets ophalen. Bel met Buha, (0314) 377 444, of mail naar g.koster@buha.nl. Graag het nummer van de foto vermelden en uw telefoonnummer.

Gestolen?

Denkt u dat het gevonden voorwerp gestolen is, doe dan een melding bij de politie via (0900) 8844.

U kunt op de volgende manier melden:

  • Digitaal: U maakt zelf een melding op de website www.verlorenofgevonden.nl(externe link) . De gemeente zorgt ervoor dat uw melding zichtbaar wordt. Beschrijf het voorwerp zo goed mogelijk zodat de eigenaar het kan herkennen.
  • Persoonlijk: U geeft het gevonden voorwerp af aan de gemeente en er wordt samen met u een melding gemaakt op de website.

De gemeente plaatst uw melding definitief op de website. Uw adres en telefoonnummer blijven onzichtbaar. De gemeente geeft uw gegevens alleen door als u daarvoor toestemming hebt gegeven. 

Hebt u gevonden wat u zocht?