Wij willen de (privacy) gevoelige informatie van onze inwoners, ketenpartners, organisaties en bedrijven zo goed mogelijk beschermen. Daarom gebruiken wij Zivver.

Zivver beveiligt e-mails met gevoelige inhoud. Zoals cliëntgegevens, burgerservicenummer (BSN) of andere informatie die wij veilig willen versturen. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en ontvanger de e-mail kunnen lezen. Ook helpt Zivver mee om te voorkomen dat we gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Hoe opent u een e-mail die veilig verstuurd is?

Heeft u een e-mail gekregen via Zivver? Dan opent u deze e-mail door op de blauwe knop ‘Open bericht’ te klikken. U gaat automatisch naar de beveiligde omgeving van Zivver. Mogelijk moet u daarna nog een sms-code of een toegangscode invoeren.

E-mail openen met een sms-code

U heeft een e-mail gekregen die is beveiligd met een sms-code. Klik op ‘Open bericht’ en daarna op ‘Stuur mij de code’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u de e-mail lezen.

E-mail openen met een toegangscode

U heeft een e-mail gekregen die is beveiligd met een toegangscode. De verzender heeft een toegangscode met u afgesproken, via de post, de telefoon of persoonlijk. Klik op 'Open bericht' en vul deze toegangscode in. Nu kunt u de e-mail lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de verzender.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat veilig verstuurd is?

U reageert op een beveiligde e-mail door op de knop 'Beantwoorden' te klikken. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Als u wilt kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U stuurt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een melding via e-mail.

Open uw mail binnen 8 weken nadat u het heeft gekregen

Daarna is de e-mail niet meer te lezen. Hiermee zorgen we dat uw persoonlijke of gevoelige informatie niet langer dan nodig te lezen is. U kunt de beveiligde e-mail die u heeft ontvangen opslaan op uw apparaat. Dan kunt u het lezen zolang als u zelf wilt.

Geef het door als uw e-mailadres of telefoonnummer verandert

U blijft dan onze beveiligde berichten ontvangen. Veranderingen geeft u door aan uw contactpersoon bij de gemeente.

Vragen?

Heeft u vragen over een ontvangen e-mail? Kunt u de e-mail niet openen? Of heeft u vragen over Zivver? Dan kunt u ons bellen op telefoonnummer (0314) 377 377. Meer weten? Bekijk de video(externe link) of ga naar www.zivver.nl(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?