Wij willen de (privacy) gevoelige informatie van onze inwoners, ketenpartners, organisaties en bedrijven zo goed mogelijk beschermen. Daarom gebruiken wij Bastion365.

Bastion365 beveiligt e-mails met gevoelige inhoud. Zoals cliëntgegevens, burgerservicenummer (BSN) of andere informatie die wij veilig willen versturen. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en ontvanger de e-mail kunnen lezen.

Hoe opent u een e-mail die veilig verstuurd is?

Heeft u een e-mail gekregen van gemeente Doetinchem via Bastion365? Dan opent u deze e-mail door op de blauwe knop ‘Bericht lezen’ te klikken. Mogelijk moet u eerst nog een sms-code invoeren om uw bericht te kunnen lezen. U gaat automatisch naar de beveiligde omgeving van gemeente Doetinchem en Bastion365.

E-mail openen met een sms-code

U heeft een e-mail gekregen die is beveiligd met een sms-code. Klik op ‘Open bericht’ en daarna op ‘Verzend code’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u de e-mail lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat veilig verstuurd is?

U reageert op een beveiligde e-mail door op de knop 'Beantwoorden' te klikken. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Als u wilt kunt u ook een bijlage toevoegen. U stuurt de reactie door op de verzendknop te klikken. U ontvangt een bevestiging op uw e-mailadres dat uw bericht is verzonden. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een melding via e-mail.

Open uw e-mail binnen 30 dagen nadat u het heeft gekregen

Daarna is de e-mail niet meer te lezen. Hiermee zorgen we dat uw persoonlijke of gevoelige informatie niet langer dan nodig te lezen is. U kunt de beveiligde e-mail die u heeft ontvangen opslaan op uw apparaat. Dan kunt u het lezen zolang als u zelf wilt.

U kunt ook zelf een beveiligde e-mail aan ons sturen

Daarvoor kunt u gebruik maken van onze beveiligde omgeving in Bastion365. De beveiligde e-mail gaat, nadat u op ‘Verzenden’ heeft geklikt, naar gemeente@doetinchem.nl. Heeft u een contactpersoon? Vermeld deze dan in uw bericht.

Stuur ons een veilig bericht

Geef het door als uw e-mailadres of telefoonnummer verandert

U blijft dan onze beveiligde berichten ontvangen. Veranderingen geeft u door aan uw contactpersoon bij de gemeente.

Vragen?

Heeft u vragen over een ontvangen e-mail? Kunt u de e-mail niet openen? Of heeft u vragen over Bastion365? Neem dan contact op met de verzender van de e-mail. Of u kunt ons bellen op telefoonnummer (0314) 377 377.

Heeft u gevonden wat u zocht?