Bent u uw (Nederlandse) rijbewijs kwijt? Of is uw rijbewijs gestolen? Dan moet u dit zo snel mogelijk doorgeven, zodat niemand er misbruik van kan maken. U kunt er ook voor kiezen de diefstal of vermissing te laten registreren zonder een nieuwe aanvraag te doen. Het doorgeven van een vermissing kan online bij de RDW of bij de gemeente.

Online regelen

  • Bij de RDW: Ga naar de website van de RDW(externe link) en meld daar de vermissing van uw rijbewijs. U heeft hiervoor DigiD inloggegevens nodig. Let op! De RDW blokkeert uw rijbewijs direct, zodat niemand er misbruik van kan maken.
  • Bij de gemeente: Vul het online formulier vermissingsverklaring in. U heeft hiervoor DigiD inloggegevens nodig. Let op! Uw rijbewijs is niet direct geblokkeerd. De eerstvolgende werkdag blokkeert de gemeente uw rijbewijs.

DigiD linkMeld uw vermissing

Aan de balie regelen

U kunt ook aan de balie de vermissing van uw rijbewijs doorgeven. U kunt dan direct een nieuw rijbewijs aanvragen. Dit kan alleen op afspraak. Heeft u de vermissing bij de RDW geregeld? Neem de bevestiging van de RDW mee als u een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Maak afspraak

Let op! Het duurt vaak enkele dagen voordat u op afspraak kunt komen. Uw rijbewijs is al die tijd niet geblokkeerd.

Heeft u gevonden wat u zocht?