Vermissing

Is uw paspoort of identiteitskaart gestolen of u bent het kwijtgeraakt, dan kunt u een nieuwe aanvragen. U hoeft niet naar de politie om aangifte te doen van vermissing. U kunt direct naar de gemeente om een nieuw paspoort of identiteitskaart aan te vragen. Dit kan alleen op afspraak. U kunt er ook voor kiezen de diefstal of vermissing te laten registreren zonder een nieuwe aanvraag te doen.

Maak afspraak paspoort of ID-kaart vermissing

Let op: U kunt alleen voor uw eigen paspoort of identiteitskaart de vermissing doorgeven, dus niet voor het paspoort of de identiteitskaart van uw partner of kind.

Direct regelen

U kunt de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart direct regelen door de verklaring in te vullen. U heeft hiervoor DigiD inloggegevens nodig.

DigiD linkMeld uw vermissing

Let op: uw paspoort of identiteitskaart is niet direct als vermist geregistreerd. De eerstvolgende werkdag verwerkt de gemeente uw vermissingsverklaring. Een als vermist geregistreerd document kunt u niet meer gebruiken. Ook wanneer u het weer terugvindt. U moet het ongeldige document dan bij de gemeente inleveren.

Heeft u gevonden wat u zocht?