In gemeente Doetinchem vindt u verschillende parkeerplaatsen

Bekijk de digitale parkeerkaart

Betaalde parkeerplaatsen

In en rond het centrum zijn er veel betaalde parkeerplaatsen. Op sommige parkeerplaatsen rond het centrum kunt u een dagkaart kopen voor € 4,-.

Logo 4 euro dagkaart gemeente Doetinchem

Op de plek herkent u parkeerplaatsen met het voordelige dagtarief door middel van het logo boven de parkeerautomaat. Het maximale tarief dat u hier betaalt is dus altijd € 4,-.

Bij de parkeerautomaat kunt u betalen met muntgeld en pinpas. U kunt ook mobiel parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen in de gemeente Doetinchem. Zo betaalt u nooit teveel.

Betaald parkeren geldt ook op laadplaatsen voor elektrische voertuigen. Zodra de auto opgeladen is, mag de auto niet meer op de oplaadplek staan.

Gratis parkeerplaatsen

U kunt gratis parkeren aan de Stationsstraat in Doetinchem (dichtbij het treinstation). Dit ligt op 10 minuten lopen vanaf het centrum.

Op zondag kunt u in Doetinchem op alle betaalde gemeentelijke parkeerplaatsen gratis parkeren. Dit geldt niet voor parkeergarages. Op nationale feestdagen is parkeren niet gratis, wel als de nationale feestdag op een zondag valt.

Gehandicaptenparkeerkaart

U kunt gratis parkeren op officiële gehandicaptenparkeerplaatsen. Wel moet de geldige gehandicaptenkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit aanwezig zijn.

Met een gehandicaptenkaart mag u ook drie uur gratis parkeren op betaalde parkeerplaatsen. Wel moet de geldige gehandicaptenkaart zichtbaar zijn en de tijdsschijf zijn ingesteld. Lees meer op de pagina gehandicaptenparkeerkaart.

Wat kost het?

In de gemeente Doetinchem zijn verschillende uurtarieven, van € 1,20 per uur tot € 2,40 per uur. Hoe dichter een parkeerplaats bij het centrum ligt hoe duurder het wordt. Het uurtarief staat op de parkeerautomaat aangegeven.

Op de digitale parkeerkaart staat een groot aantal van de parkeerplaatsen. Hierop vindt u ook het uurtarief van de parkeerplaatsen.

Dagkaart

Bij iedere parkeerautomaat (behalve de kort betaalde parkeerplaatsen) kunt u een dagkaart kopen. Dit is een voordeliger tarief, namelijk 6 x het uurtarief. Op parkeerplaatsen rond het centrum betaalt u voor een dagkaart een vaste prijs van € 4,-, ondanks het uurtarief. Een dagkaart kunt u al voor 9.00 uur ’s ochtends kopen en is tot 21.00 uur geldig.

Betaaltijden (m.u.v. parkeergarages) 
Maandag t/m zaterdag         van 09.00 tot 21.00 uur
ZondagGratis

Op nationale feestdagen gelden de normale betaaltijden.

Mobiel parkeren

Mobiel parkeren is een extra service die wordt aangeboden naast de bestaande betaalmogelijkheden zoals creditcard, PIN, dip & go en contante betaling. Voordeel: alleen betalen voor de tijd dat u geparkeerd heeft.

Hoe werkt mobiel parkeren bij de parkeerplaatsen

Nadat u zich heeft aangemeld bij een belprovider, gaat het mobiel parkeren als volgt:

  1. U parkeert uw auto.
  2. U geeft direct met uw mobiele telefoon het zonenummer (aangegeven op de parkeerautomaat) en de starttijd door aan uw belprovider (dit kan telefonisch, via sms of via de app van de provider). De parkeertijdregistratie start.
  3. U komt terug bij uw auto en geeft de eindtijd door met uw mobiele telefoon. De parkeertijd is hiermee gestopt.
  4. U ontvangt een factuur van de belprovider of het bedrag wordt afgeschreven via automatische incasso. U betaalt alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd.

Gebruikt u mobiel parkeren, dan hoeft u geen kaartje te kopen bij de automaat. Na aanmelding staat het kenteken in een database geregistreerd waardoor gecontroleerd kan worden of er betaald is.

Hoe werkt mobiel parkeren in de parkeergarages (Catharina en Amphion) en de Varkensweide?

  1. U moet klant zijn bij belprovider EasyPark.
  2. In de app van EasyPark moet u toestemming geven om automatisch op afgesloten parkeerplaatsen te parkeren.
  3. Registreer uw kenteken in de app van EasyPark.
  4. De slagbomen van de parkeerterreinen openen automatisch als uw kenteken gescand wordt. (zowel de in- als uitrit). U ontvangt geen parkeerticket.
  5. De betaling verloopt via EasyPark.

Aanmelden voor mobiel parkeren bij een belprovider

Om gebruik te kunnen maken van mobiel parkeren moet u zich als klant eenmalig aanmelden bij een belprovider. De voorwaarden kunnen per provider verschillen. Voor welke aanbieder men kiest, is aan de gebruiker zelf.

Parkeergarages

In de gemeente Doetinchem vindt u drie betaalde parkeergarages. Dit zijn de Amphiongarage, de Catharinagarage en de parkeergarage boven de Media Markt. De doorrijhoogte van de Amphiongarage en de garage boven de Media Markt is 2.10 m.

U rijdt de garage binnen en u krijgt een ticket. Met het ticket kunt u achteraf bij de automaat betalen. U kunt 24 uur per dag de garages uitrijden. Inrijden kan bij de Amphiongarage en de Catharinagarage alleen tijdens de openingstijden. In de Amphiongarage kunt u ook een dagkaart van € 4,- kopen. De parkeergarage boven de Media Markt is géén gemeentelijke parkeergarage.

Lees ook

Parkeert u uw motor op straat of in een parkeervak (in een gebied waar betaald parkeren geldt)? Dan moet u parkeergeld betalen voor uw motor.

Motor op de stoep parkeren

Als u uw motor op de stoep parkeert, hoeft u geen parkeergeld te betalen. Zorg wel dat u de doorgang niet blokkeert of een onveilige situatie veroorzaakt. Voetgangers maar bijvoorbeeld ook mensen met een rolstoel of kinderwagen, gehandicaptenvoertuigen en hulpdiensten moeten er nog langs kunnen. U kunt een bekeuring krijgen als uw motor de doorgang blokkeert en/of een onveilige situatie veroorzaakt.

Parkeerverordening

Heeft u gevonden wat u zocht?