De termijn van kinderburgemeester Freek Belterman zit er bijna op. Daarom is gemeente Doetinchem op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester voor het schooljaar 2024-2025. Zit jij volgend jaar in groep 8 en lijkt het jou leuk om de nieuwe kinderburgemeester te zijn? Lees dan snel verder!

De ambassadeur van alle kinderen in de gemeente Doetinchem

Samen met andere kinderen denk je in de kinderraad mee over de toekomst van Doetinchem. Jullie denken na over wat er beter kan en presenteren jullie idee aan de gemeenteraad. Bijvoorbeeld over zwerfafval of pesten.

De kinderburgemeester is aanwezig bij allerlei belangrijke momenten

Kinderburgemeester Freek Belterman: “Het afgelopen jaar mocht ik als kinderburgermeester bij veel bijzondere gebeurtenissen aanwezig zijn. Ik vond het heel speciaal dat ik een aantal kinderen een jeugdlintje heb mogen uitreiken en dat ik in de jury zat van de regionale voorleeswedstrijd. Ook het verwelkomen van Sinterklaas in 3 verschillende dorpen vond ik fantastisch om te doen.” 

Zit je volgend jaar in groep 8 en is het antwoord op deze vragen ‘ja’?

  • Durf je te praten in een groep en kom je goed uit je woorden?
  • Vind je het leuk om in de belangstelling te staan en om te praten voor publiek?
  • Kun jij goed uitleggen wat je vindt en waarom?
  • Kun je goed luisteren naar anderen?
  • Ben je bereid om je een jaar lang in te zetten voor onze gemeente?

Geef je dan op als kinderburgemeester van gemeente Doetinchem! Maak een filmpje waarin jij jezelf voorstelt en vertelt waarom jij de nieuwe kinderburgemeester bent. Stuur het filmpje vóór 14 april 2024 naar kabinet@doetinchem.nl.