Jeugdhulp
Vragen over opvoeden en/of opgroeien kunt u stellen aan een jeugd- en gezinswerker van Buurtplein. De werkwijze van de jeugd- en gezinswerker is als volgt:
- U doet een melding bij Buurtplein: digitaal, telefonisch of mondeling.
- U kunt iemand die u goed kent en vertrouwt vragen om bij het gesprek te zijn. Bijvoorbeeld een familielid of uw mantelzorger.
- De jeugd- en gezinswerker plant met u een afspraak.
- Samen gaat u in gesprek om een zo goed mogelijk beeld van uw situatie te vormen en te kijken naar de meest passende oplossing(en) voor u en uw gezin. U maakt samen een gezinsplan en zet hierin wat u wilt veranderen en wat u hiervoor nodig heeft.
- U ontvangt van uw jeugd- en gezinswerker het voorlopige gezinsplan of gespreksverslag.
- U bekijkt samen of het gezinsplan klopt. Indien noodzakelijk wordt een aanvraag gedaan voor een individuele voorziening. De jeugd- en gezinswerker beslist over uw aanvraag.
- U ontvangt van ons het besluit met daarin de ondersteuning die u gaat krijgen.
- Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u contact opnemen met de jeugd- en gezinswerker.
- Blijft u het niet eens met het besluit? Dan staat in het besluit hoe u bezwaar kunt maken.
Het Buurtplein, werkt in opdracht van de gemeente Doetinchem, met jeugd- en gezinswerkers. Zij nemen de besluiten over de inzet van specialistische zorg. Jeugd- en gezinswerkers zijn allemaal SKJ-geregistreerde beroepskrachten met ervaring in het werken met jeugd en gezinnen. Zij bespreken met u, indien nodig, ook mogelijke problemen en uw behoefte aan ondersteuning op andere levensgebieden, zoals financiën, huisvesting, relatie of werk.