Hebt u een laag inkomen en hoge zorgkosten? En vindt u het lastig om een geschikte zorgverzekering te vinden? Of bent u daardoor helemaal niet verzekerd? Dan is de GarantVerzorgd zorgverzekering 1, 2 of 3 misschien iets voor u. GarantVerzorgd is een collectieve zorgverzekering van zorgverzekeraar Menzis in samenwerking met de gemeente Doetinchem. GarantVerzorgd vergoedt veel meer medische kosten dan andere zorgverzekeringen. Uit de aanvullende verzekering krijgt u een extra vergoeding voor onder andere brillen, hoortoestellen, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo.

GarantVerzorgd bestaat uit:

  • basisverzekering
  • aanvullende verzekering
  • tandartsverzekering

U kunt naast de basisverzekering van Menzis uit drie aanvullende pakketten kiezen: GarantVerzorgd 1, GarantVerzorgd 2 en GarantVerzorgd 3.

  • Hebt u weinig zorgkosten en een laag inkomen? Dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze.
  • Hebt u veel zorgkosten en maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering? Dan is GarantVerzorgd 3 een goede keuze.

Wilt u een zorgverzekering via GarantVerzorgd?

Als u al bij Menzis verzekerd bent,kunt u het hele jaar door overstappen naar GarantVerzorgd. Bent u nu verzekerd bij een andere verzekeraar? Dan kunt u één keer per jaar overstappen, namelijk vóór 1 januari.
Uw overstap kunt u regelen op de website van Gezondverzekerd.

Wat zijn de voordelen van GarantVerzorgd?

  • U krijgt een korting van 5% op de basisverzekering.
  • U krijgt een korting van 9% op de premie van de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering.
  • U krijgt extra vergoedingen voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten, ziekenvervoer en de eigen bijdrage Wmo.
  • Gemeente Doetinchem betaalt een deel van de premie van GarantVerzorgd 3, tenzij u een hoger inkomen hebt dan 120% van de bijstandsnorm.
  • Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Voor wie is GarantVerzorgd?

GarantVerzorgd is voor mensen met een laag inkomen en vermogen en/of een grote zorgvraag. Een laag inkomen hebt u als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. In de onderstaande tabel kunt u zien of u in aanmerking komt.

Tabel bijstandsnorm
Uw leeftijd Inkomen alleenstaanden Inkomen gehuwden/samenwonenden
Jonger dan 21 jaar €    318,59 €   637,18
21 tot pensioengerechtigde leeftijd € 1.290,53 € 1.843,61
Vanaf pensioengerechtigde leeftijd € 1.435,16 € 1.944,89
Mensen die in een inrichting verblijven €    449,44 €    726,80

Bedragen zijn 120% van de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag.

Let op: sinds 2015 geldt de kostendelersnorm. Dit betekent dat als u een woning deelt met meer dan twee volwassenen, uw bijstandsnorm daarop wordt aangepast. Hoe meer personen van 21 jaar of ouder in uw woning, hoe lager de bijstandsnorm. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact op met gemeente Doetinchem (0314) 377 377.

Hebt u een hoger inkomen?

En hoge zorgkosten? Ook dan kunt u gebruikmaken van GarantVerzorgd. Maar dan alleen van GarantVerzorgd 3. Deze polis is speciaal ontwikkeld om het wegvallen van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en compensatie eigen risico (CER) op te vangen. U betaalt de volledige premie zelf, maar profiteert wel van de uitgebreide dekking, het meeverzekerde eigen risico en de bijbehorende kortingen.

Meer weten?

Hebt u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de gemeente. Vraag naar de consulent ‘bijzondere regelingen’. De consulenten houden telefonisch spreekuur. U kunt hen op werkdagen bellen van 9.00 tot 10.30 uur. Het telefoonnummer is: (0314) 377 377.
De meest gestelde vragen en antwoorden over de GarantVerzorgd vindt u op de website van Buurtplein.

Wat moet ik doen?

Bent u al verzekerd bij Menzis? Dan kunt u het hele jaar door overstappen naar de GarantVerzorgd. Bent u nu verzekerd bij een andere verzekeraar? Dan kunt u één keer per jaar overstappen. Dat is altijd vóór 1 januari. U kunt de GarantVerzorgd aanvragen bij de gemeente Doetinchem, Raadhuisstraat 2, 7001EW Doetinchem, telefoonnummer: (0314) 377 377.
Ook online kunt u overstappen via de website van Gezondverzekerd.

Wilt u meer informatie?

U kunt met uw vragen terecht bij de gemeente. Ook kunt u contact opnemen met de klantenservice van Menzis: (088) 22 240 40.

Wat kost het?

De premie is afhankelijk van de verzekering die u kiest. En of u een bijdrage in de premie krijgt van de gemeente Doetinchem. U kunt de premie vergelijken via Gezondverzekerd.

Premie zorgverzekeringen 2021

Premie zorgverzekering 2021
zorgpakket bedrag
Basisverzekering € 123,50 per maand
GarantVerzorgd 1 € 6,83 per maand
GarantVerzorgd 2 € 20,48 per maand
GarantVerzorgd 3 € 50,87 per maand

Premie tandverzekeringen 2021

Premie tandverzekering 2021
zorgpakket bedrag
GarantTandVerzorgd 250 € 10,87 per maand
GarantTandVerzorgd 500 € 17,74 per maand
GarantTandVerzorgd 750 € 29,57 per maand
TandVerzorgd 1P € 6,32 per maand

Lees ook

Website Gezond Verzekerd: Deze website geeft niet alleen informatie over de GarantVerzorgd en de premie. U kunt óók heel makkelijk de GarantVerzorgd met uw huidige verzekering vergelijken. Zodat u kunt zien wat in uw situatie de voordelen zijn van de GarantVerzorgd.

Hebt u gevonden wat u zocht?