Tegemoetkoming energiekosten

De prijzen van energie zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Het rijk verlaagt de energiebelasting. Dat ziet iedereen terug op de energierekening. Voor huishoudens met een laag inkomen is er een extra tegemoetkoming in de energiekosten, de energietoeslag. De energietoeslag was eerst € 800,- maar is verhoogd met € 500,-. De hoogte van de energietoeslag is € 1.300,- per huishouden en is eenmalig.

Heeft u al € 800,- aan energietoeslag ontvangen?

Dan hoeft u nu niets te doen. De verhoging van € 500,- krijgt u automatisch op uw rekening gestort. Dit doen wij op het rekeningnummer waar u ook de € 800,- heeft ontvangen. Wij zullen de aanvulling uiterlijk tussen 29 september en 14 oktober 2022 aan u uitbetalen.

Vanaf 14 oktober kunt u de energietoeslag aanvragen

Heeft u nog geen energietoeslag aangevraagd? Of hebben wij uw aanvraag afgewezen omdat u een te hoog inkomen had? En is uw inkomen de laatste drie maanden naar beneden gegaan tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm? Dan kunt u de volledige energietoeslag van € 1.300,- (weer) aanvragen. U kunt dit doen via het formulier dat vanaf 14 oktober 2022 op deze website komt te staan.

Wat zijn de voorwaarden voor de energietoeslag?

U heeft recht op de energietoeslag van de gemeente Doetinchem als u:

  • 21 jaar of ouder bent; en
  • in gemeente Doetinchem woont; en
  • een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning heeft; en
  • een huishouden (alleenstaande of gezin) heeft met een inkomen dat niet hoger is dan 120% van bijstandsnorm die op u van toepassing is.

Bij de energietoeslag houden we geen rekening met het vermogen.

Heeft u de afrekening van uw energieleverancier ontvangen en moet u bijbetalen?

Heeft u daarom de aanvullende energietoeslag van € 500,- eerder nodig? Neem dan contact op met de consulenten financiële ondersteuning. U kunt hen op werkdagen bellen van 9.00 tot 10.30 uur. Het telefoonnummer is (0314) 377 377.

Wilt u meer informatie over energie? Kijk dan op Persoonlijke pagina Energieloket - Agem(externe link).

Heeft u vragen over de energietoeslag?

Neem dan contact op met de gemeente. Vraag naar de consulent financiële ondersteuning. De consulenten houden telefonisch spreekuur. U kunt hen op werkdagen bellen van 9.00 tot 10.30 uur. Het telefoonnummer is (0314) 377 377.

Normen energietoeslag

Gezinnen met een inkomen tot netto 120% van de bijstandsnorm komen in aanmerking voor de energietoeslag.

21 tot pensioen gerechtigde leeftijd
AlleenstaandSamenwonend
€ 1.323,-€ 1.889,-
Vanaf pensioen gerechtigde leeftijd
AlleenstaandSamenwonend
€ 1.471,-€ 1.993,-

Bedragen zijn netto, inclusief vakantiegeld (en/of eindejaarsuitkering/dertiende maand). Partner en/of kind alimentatie wordt ook als inkomen gezien.
Bedragen gelden vanaf 1 juli 2022

Heeft u gevonden wat u zocht?