In het Donorregister vult u in of u na uw overlijden wel of geen organen en weefsels aan een patiënt wilt geven. Voorbeelden van organen zijn een nier of longen. Voorbeelden van weefsels zijn huid of bloedvaten. In het Donorregister kan iedereen vanaf 12 jaar in Nederland zijn of haar keuze invullen. Dit staat in de Wet op de orgaandonatie (Wod). Bent u 18 jaar of ouder en vult u geen keuze in? Dan komt bij uw naam te staan ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

Doel van het Donorregister

Het is belangrijk om een keuze in te vullen in het Donorregister. En uw keuze te bespreken met uw partner of familie. Dan weten zij als u overlijdt, welke keuze van u in het Donorregister staat. Dat maakt het gesprek in het ziekenhuis makkelijker voor uw partner of familie. Als iedereen zijn keuze invult is het van iedereen bekend of ze donor willen worden.

Keuze bekijken of wijzigen?

Dit kan via donorregister.nl met uw DigiD. Wilt u liever een papieren formulier om uw keuze te bekijken of te wijzigen? Dit formulier kunt u ophalen bij gemeente Doetinchem, of vraagt u aan bij donorregister.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?