De provincie Gelderland onderzoekt de haalbaarheid van de RegioExpres en een tweede spoor tussen Didam en Doetinchem De Huet. De RegioExpres vergroot de bereikbaarheid van de Achterhoek en geeft een betere aansluiting op intercity’s richting Nijmegen en de Randstad. De reistijd wordt verkort met 13 minuten. De kwartierdienst tussen Arnhem en Doetinchem blijft bestaan. Reizigers uit de Liemers profiteren ook van meer zitplaatsen in de stoptreinen, doordat zij zich verdelen tussen de RegioExpres en stoptreinen.

Met een kortere reistijd zorgen we er ook voor dat studenten in onze regio stage komen lopen en dat het voor werknemers aantrekkelijker wordt om voor Achterhoekse bedrijven te werken. Reizen met de trein is een duurzaam alternatief voor de auto en de drukke A12 en A18.

Rol van de gemeente

De provincie werkt in haar onderzoek samen met Arriva, Connexxion, de gemeente Montferland en onze gemeente. Het eventuele tweede spoor zal namelijk over het grondgebied van onze gemeente lopen. Naast het dubbelspoor zijn extra perrons nodig in Wehl en op De Huet. Ook zijn er aanpassingen aan de overwegen nodig.

De gemeente is dus geen initiatiefnemer, maar een samenwerkend partner. Dit betekent dat we meedenken en meewerken aan de verkenning van de RegioExpres. We vinden het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de belangen van onze inwoners.

Meer informatie

Heeft u een informatiebijeenkomst gemist of wilt u meer weten? Op de website www.regioexpres.gelderland.nl leest u alles over het project en de planning.

Heeft u gevonden wat u zocht?