Doetinchem: economisch centrum van de Achterhoek

In de gemeente Doetinchem wonen ongeveer 58.500 inwoners. Zij dragen allemaal bij aan de economische vitaliteit van de gemeente. Bijna 45.000 mensen verdienen hun brood in Doetinchem. Veel bezoekers uit de regio komen in Doetinchem om te werken, winkelen en recreëren. Daardoor vormt Doetinchem het economisch centrum van de Achterhoek (circa 400.000 inwoners). In de gastvrije binnenstad kun je heerlijk shoppen of genieten van een drankje op een van de gezellige terrassen. Ook het vrijetijds-, sport- en cultuuraanbod is groot! Naast de dynamiek van de stad, zijn de bossen en het water altijd om de hoek.

Regionale voorzieningen

In regionaal opzicht vervult Doetinchem een centrumfunctie. Regionale voorzieningen zijn bijvoorbeeld het theater Amphion, de bioscoop Vue, het streekziekenhuis Slingeland en het grote aanbod aan winkels met zowel landelijke ketens als lokale winkels met de beste streekproducten. In 2011 is daar de culturele voorziening ’t Brewinc bijgekomen. Dit is een cultuurcluster met onder andere de bibliotheek West-Achterhoek, een seniorenontmoetingspunt en het Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers.

Bereikbare stad

De Achterhoek ver weg? Binnen een uur zit je in de Randstad. Maar ook in het Ruhrgebied! De A18 verbindt Doetinchem goed met de rest van Nederland en met de trein ben je binnen een half uurtje al in Arnhem.

Heeft u gevonden wat u zocht?