Gemeente Doetinchem stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen. Openbare laadpalen laden een elektrische auto of plug-in hybride binnen 3 tot 7 uur weer volledig op. Dit gaat veel sneller dan het opladen via een stopcontact. De aansluiting en stekker hiervoor zijn anders. U kunt voor uw elektrische auto een openbare laadpaal bij u in de buurt aanvragen. Gemeente Doetinchem doet zaken met Allego. Een laadpaal op eigen terrein kunt u niet via de gemeente regelen. Bedrijven kunnen hiervoor wel terecht bij Allego. Particulieren moeten daarvoor informeren bij andere aanbieders.

Laadpaal aanvragen

U dient uw aanvraag bij Allego in, waarna deze naar de gemeente wordt doorgestuurd. Wij toetsen de aanvraag aan de beleidsregels voor oplaadinfrastructuur en letten daarbij onder andere op spreiding over de gemeente, vindbaarheid, parkeerdruk in de omgeving en eventuele belemmeringen in het openbaar gebied. Na goedkeuring verstrekken wij een vergunning en nemen wij een verkeersbesluit. De behandeling van een aanvraag duurt minimaal 16 weken.

Openbaar, (meestal) niet gratis

De laadpalen zijn openbaar, maar in de meeste gevallen niet gratis. Ze zijn geen eigendom van de gemeente maar worden geplaatst en geëxploiteerd door Allego. Om van een laadpaal gebruik te kunnen maken is veelal een oplaadpas nodig.

Locaties laadpalen

Op www.oplaadpalen.nl vindt u alle locaties van openbare laadpalen. Bij de laadpalen staat een bord met een witte P en het onderschrift ‘Opladen elektrische voertuigen’. Alleen elektrische en hybride auto’s die op de laadpaal zijn aangesloten mogen daar parkeren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over laadpalen voor elektrische auto’s? Stel uw vragen via gemeente@doetinchem.nl.

Hebt u gevonden wat u zocht?