Naast de koninklijke en gemeentelijke eremedaille is er ook de blijk van waardering in de vorm van het Kinderlintje. Met dit initiatief zet de gemeente kinderen (t/m 17 jaar) in het zonnetje die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de medemens of de gemeenschap.

Wat zijn de voorwaarden?

De voorgedragen kinderen en jongeren moeten zich op bijzondere wijze ingezet hebben voor de medemens of de gemeenschap. Denk aan een kind of jongere die spontaan hulpbehoevenden in de wijk helpt met de boodschappen of geregeld bezoek onderhoudt. Een groep leerlingen kan bijvoorbeeld actie voeren tegen zinloos geweld. Er zijn tal van kinderen en jongeren die zodanige bijzondere vrijwilligersactiviteiten verrichten dat zij voor een lintje in aanmerking komen.

Voordrachten voor kinderlintjes kunnen tot uiterlijk 31 oktober van een jaar worden aangemeld door onderstaand formulier Aanmelden kinderlintje in te vullen.

Aanmelden kinderlintje

Wie kunnen een kinderlintje krijgen?

  • Kinderen in de leeftijd tot en met 17 jaar
  • Kinderen die in Doetinchem wonen én actief zijn of een zeer bijzondere daad hebben verricht.
  • Kinderen die niet in Doetinchem wonen, maar wel in onze gemeente actief zijn of een zeer bijzondere daad hebben verricht.
  • Kinderen die in Doetinchem wonen en ergens anders actief zijn of een zeer bijzondere daad hebben verricht.

Hebt u gevonden wat u zocht?