Gelukkig staat u niet alleen als u duurzamer wilt leven. Er zijn volop hulptroepen beschikbaar.

De hulptroepen:

Energieloket Achterhoek

Kijk bij Energieloket Achterhoek(externe link), hét energieloket van de 9 Achterhoekse gemeenten, voor hulp bij energie besparen of opwekken. Zij bieden volop informatie over energiebesparing, en een gratis telefonisch energieadvies. Ook voor subsidies en leningen kun je bij het energieloket terecht.

Energiecoöperatie Duurzaam Doetinchem

Zelf geen plek voor zonnepanelen op uw dak? Word dan lid van Energiecoöperatie Duurzaam Doetinchem(externe link). Die realiseert collectief zonne-installaties op bedrijfsdaken of daken van maatschappelijke organisaties. Dit is zo populair dat er inmiddels een wachtlijst is.

Coöperatie Zonneklaar

Voor mensen zonder geschikt eigen dak is ook Coöperatie Zonneklaar(externe link) interessant. De coöperatie legt collectief zonnepanelen in een park in Doetinchem. Meedoen betekent een stap dichterbij een energieneutraal Doetinchem.

RepairCafé Doetinchem

Bezoek het Repair Café Doetinchem(externe link), elke donderdag van 14.00 - 17.00 uur op de Terborgseweg 106. Daar helpen handige vrijwilligers u bij de reparatie van apparaten en kleding. Zo krijgen producten een mooi tweede leven.

Buur Maakt Natuur

Doe mee aan Buur Maakt Natuur(externe link), en realiseer als burger meer natuur in de gemeente Doetinchem. De stichting gebruikt donaties om landbouwgrond op te kopen en om te vormen tot biodiverse natuurgebieden. 

Kringloop Actief

Bezoek Kringloop Actief Doetinchem(externe link) en gun producten een mooi tweede leven. De medewerkers repareren de producten of frissen ze op, zodat ze verkocht kunnen worden in de winkel op Gildenstraat 43. Zo bereiden de medewerkers zich voor op de arbeidsmarkt. 

Stadsboerin Doetinchem

Kom langs of help mee bij Stadsboerin Doetinchem(externe link). In deze groene huiskamer van Doetinchem worden groenten, fruit en kruiden verbouwd, en zijn er kippen en scharrelvarkens.Je bent welkom voor een workshop, wandeling, duurzame boodschappen of een lekkere maaltijd van eigen boerderij.

Duurzaam slopen

Koop uw tweedehands bouwmaterialen bij Bergevoet Doetinchem B.V.(externe link). Dit bedrijf sloopt op een duurzame manier en streeft ernaar dat zoveel mogelijk materialen geschikt zijn voor hergebruik. Ook particulieren kunnen tegen een aantrekkelijke prijs balken, dakbedekking of deuren en ramen aanschaffen.

Belevingswoning Doetinchem

Zien, ervaren en doen. Dat is waar het bij de belevingswoning(externe link) aan de Ruyslaan 18 in Doetinchem om draait. U kunt er terecht voor vragen over langer veilig thuis wonen door middel van (slimme) oplossingen en over verduurzaming van uw woning. De medewerkers van de belevingswoning luisteren en beantwoorden uw vragen graag in een persoonlijk gesprek onder het genot van een lekkere kop koffie.

Duurzaam leven met Caroline

De Doetinchemse Caroline Smeets was al een paar keer klimaatburgemeester van de stad. Op haar website carolinesmeets.com(externe link), via YouTube en Instagram deelt ze tips waarmee u - zonder dat het ingewikkeld is of veel tijd kost - duurzamer kunt leven. Zij ervaart: het maken van kleine stapjes zorgt voor grote en bovenal leuke veranderingen.

Zelf ideeën?

Hebt u zelf ideeën voor verdere verduurzaming en kan de gemeente daarbij helpen? Helpt u of uw organisatie de inwoners van Doetinchem met verduurzamen, en wilt u hier vermeld worden als hulptroep? Mail dan naar gemeente@doetinchem.nl.

Terug naar de startpagina Doetinchem duurzaam

Hebt u gevonden wat u zocht?