Denkt u dat de hoogte van de WOZ-waarde niet goed is vastgesteld? Bent u het niet eens met de belastingaanslag? Neem dan eerst contact met ons op voordat u bezwaar gaat maken. Wij vinden het ook belangrijk dat de belastingaanslag en de WOZ-waarde correct zijn. Het inschakelen van een extern bureau voor het maken van bezwaar is daarom niet nodig. Wij kunnen u uitgebreid uitleg geven en adviseren over de te volgen stappen. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een WOZ-taxateur te spreken.

Wilt u direct een bezwaarschrift indienen?

Regel dit bij de digitale belastingbalie. Inloggen met DigiD is voor personen. eHerkenning is voor bedrijven.

DigiD linkBezwaarschrift indienen

eHerkenning linkBezwaarschrift indienen

U kunt ook schriftelijk bezwaar maken bij de heffingsambtenaar, Postbus 9020, 7000 HA Doetinchem.

Als belanghebbende moet u binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen bezwaar maken. In het bezwaarschrift moet u duidelijk aangeven waartegen en waarom u bezwaar maakt. Ook moeten de naam, adres, aanslagbiljetnummer en handtekening van de belanghebbende op het bezwaarschrift staan.

Bent u het niet eens met de uitspraak die u krijgt op uw bezwaarschrift?

U kunt dan beroep aantekenen bij de Rechtbank Gelderland, team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hiervoor moet u griffierechten betalen. Per 1 januari 2023 is het griffierecht € 50,- voor natuurlijke personen en € 365,- voor rechtspersonen.

Heeft u gevonden wat u zocht?