Het Koninklijk Huis heeft naast de zogenoemde ‘Lintjes’ ook andere onderscheidingen die aangevraagd kunnen worden:

  • het Predicaat Koninklijk
  • het Predicaat Hofleverancier
  • de Koninklijke Erepenning

Deze drie onderscheidingen symboliseren het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Het wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis. De Koning bezit ook geen aandelen van bedrijven die het Predicaat Koninklijk mogen voeren.

Predicaat Koninklijk en predicaat Hofleverancier worden uitgereikt aan ondernemingen, verenigingen, stichtingen, instellingen en sportverenigingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25 jaar) jaar bestaan.

De Koninklijke Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar bij een vereniging of instelling.

Wilt u meer informatie over het Predicaat Koninklijk, Predicaat Hofleverancier of Koninklijke Erepenning? Neem dan contact op met de kabinetsmedewerker via kabinet@doetinchem.nl of (0314) 377 377. U kunt ook de website www.koninklijkhuis.nl/onderscheidingen bezoeken.

Heeft u gevonden wat u zocht?