In de dorpen Wehl en Nieuw Wehl wonen circa 6.900 mensen. Het dorp Wehl beschikt over een gezellig centrum met een oud karakteristiek en een nieuw gedeelte. Het is een hechte gemeenschap met een rijk verenigingsleven. Het Koningin Beatrixcentrum is het ontmoetings-centrum van Wehl met meerdere faciliteiten. Tegenover dit pand staat de nieuwe huisvesting van woonzorgcentrum Oldershove. Naast het KBC staat basisschool Het Timpaan. Iedere donderdagmiddag is er een warenmarkt aan de Grotestraat in Wehl.

Het dorp Wehl krijgt er met Heideslag een nieuw woongebied bij. In dit gebied net even ten zuiden van de spoorlijn Arnhem – Winterswijk verrijzen de komende jaren 200 tot 400 woningen.

Verder is pal aan de A18 het regionale bedrijventerrein A18 Bedrijvenpark in ontwikkeling. De bereikbaarheid van Wehl is erg goed. Er is een treinstation met een verbinding naar Arnhem en Doetinchem en het is gelegen aan de A18.

In het dorp Nieuw Wehl is met de Lage Horst III enkele jaren terug de laatste woningbouwuitbreiding gerealiseerd. De sport- en dorpsaccommodatie de Horst is het middelpunt voor het verenigingsleven. Verder is Nieuw Wehl vooral bekend door Fatima zorg. Dit is een instelling voor mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.

Afbeelding van een buurt in Wehl

Buurtplein en buurtcoaches

Ook Buurtplein levert een bijdrage aan het wijknetwerk. Bij de buurtcoach kunt u terecht met hulpvragen op het gebied van wonen, zorg, financiën, werk en opvoeding. Meer informatie vindt u op de website van het Buurtplein(externe link).

Het Buurtplein kunt u volgen via Facebook(externe link) en X(externe link).

Activiteiten en voorzieningen

Wijkcentrum De Lommen

Raadhuisplein 1
7031 AW Wehl
(0314) 760 131

Buurtkamer Oldershove

Elke woensdag en donderdagochtend tussen 9.30 en 11.00 uur is er een buurtkamer bij Oldershove. De buurtkamer is voor alle bewoners uit Wehl en Nieuw-Wehl in de leeftijd van 55 jaar en ouder. Bezoekers kunnen elkaar ontmoeten, bijpraten en eventueel een spel doen of de krant lezen onder het genot van een kopje koffie of thee. Verder worden er ook diverse andere activiteiten georganiseerd. De buurtkamer is een gezellige plek waar niets hoeft en van alles kan en waar mensen elkaar beter leren kennen. Vindt u het vervelend om alleen te gaan, kom dan samen met een kennis, buurvrouw of buurman. Voor informatie kunt u contact opnemen met Jaap Oudshoorn (0314) 760 186, j.oudshoorn@buurtplein.nl.

Wijknetwerk

In elke wijk is er een wijknetwerk. Het wijknetwerk heeft één keer in de 2 maanden een vergadering. In het wijknetwerk zitten verschillende organisaties die samen streven naar een leefbare wijk.

Wijkregisseur, gemeente Doetinchem

De wijkregisseur ontplooit initiatieven en pakt knelpunten aan om de woonomgeving zo prettig mogelijk te maken en te houden. Voor meer informatie, of voor uw eigen initiatief kunt u contact opnemen met uw wijkregisseur.
Joeri Mentink, telefoon: (0314) 377 271 of per e-mail: j.mentink@doetinchem.nl

Wijkbeheerder, gemeente Doetinchem

Bij de wijkbeheerder kunt u terecht voor al uw vragen en ideeën op het gebied van beheer, uitvoering, handhaving en afval van de gemeente Doetinchem.
Pascal Verheij, (0314) 377 444, p.verheij@doetinchem.nl

Wijkagent, Politie Doetinchem

De wijkagent onderhoudt in de wijk nauwe contacten met de bewoners en partners. De wijkagent is de schakel tussen enerzijds de wijk en anderzijds de politie.
Hans de Voer, 0900 8844, team.doetinchem@no-gelderland.politie.nl

Woonconsulent, Sité Woondiensten

Bij de woonconsulent van Sité kunt u terecht voor vragen of opmerkingen over uw woonomgeving, bijvoorbeeld woonfraude of overlast.
Jolanda de Zwart, (0314) 375 735, jolanda.dezwart@swd.nl

Wijk- en Complexbeheerder, Sité Woondiensten

Hebt u gevonden wat u zocht?