Vrijwilligerswerk verzekeren

Gemeente Doetinchem heeft vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires collectief verzekerd. Deze verzekering geeft een secundaire dekking. Dit met uitzondering van de ongevallenverzekering. Eerst dient u de schadeclaim bij uw eigen verzekeringsmaatschappij in. Als zij niet uitkeren, dan kan de claim worden ingediend via de gemeente bij Centraal Beheer. Zij kunnen dan beoordelen of de schade onder deze verzekering valt. Lees daarvoor de website Vrijwilligersverzekering (VNG) van Centraal Beheer.

Onze collectieve vrijwilligersverzekering dekt schades die door vrijwilligers zijn veroorzaakt. Maar ook de aansprakelijkheid als anderen schade oplopen door acties van vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires. Met het afsluiten van deze verzekering stimuleert de gemeente het vrijwilligerswerk.

De vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires zijn verzekerd voor:

  • Aansprakelijkheid van de vrijwilliger en de organisatie
  • Verkeersaansprakelijkheid rechtspersonen. Let op, niet voor mantelzorgers!
  • Ongevallenverzekering voor vrijwilligers (primaire dekking!)
  • Persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers
  • Rechtsbijstandverzekering voor de vrijwilliger
  • Bestuurdersaansprakelijkheid voor de organisatie, stichting of vereniging (rechtspersonen waarvan het balanstotaal per 01-01 niet meer dan € 500.000,- bedraagt en er geen negatief eigen vermogen is ontstaan)

Administratieverplichtingen

Als vrijwilliger hoeft u zich niet aan te melden bij de gemeente of de verzekeringsmaatschappij.

Vragen of meer informatie

Lees meer informatie op de website van Centraal BeheerHeeft u na het lezen nog vragen dan kunt u contact opnemen met Centraal Beheer. Telefoonnummer (055) 579 8164 of bel de gemeente Doetinchem, telefoonnummer (0314) 377 377.

Heeft u gevonden wat u zocht?