Om de (privacy)gevoelige informatie van onze inwoners zo goed mogelijk te beschermen bij het samenwerken met onze ketenpartners, organisatie en bedrijven gebruiken wij ZIVVER.

ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals cliëntgegevens, BSN of andere informatie die wij veilig willen versturen. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en ontvanger het bericht kunnen lezen. Daarnaast draagt ZIVVER bij aan het voorkomen dat we gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

In de communicatie met onze inwoners maken we nog geen gebruik van ZIVVER voor het veilig versturen van (privacy)gevoelige informatie. Onderstaande informatie is daarom alleen bedoeld voor ketenpartners, organisatie en bedrijven waarmee we samenwerken.

Hoe opent u een mail die veilig verstuurd is?

Heeft u een e-mail van ons ontvangen via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Eventueel moet u daarna nog een sms-code of een toegangscode invoeren.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een toegangscode. De afzender heeft een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat veilig is verstuurd?

U kunt op een beveiligd bericht reageren door op de knop “Beantwoorden” te klikken. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een melding per e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer aan ons door

Om te zorgen dat u onze berichten blijft ontvangen is het belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Wijzigingen kunt u doorgeven aan uw contactpersoon bij de gemeente.

Vragen?

Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over ZIVVER? Neem dan contact met ons op, telefoon 0314-377377. Meer weten? Bekijk de video of ga naar www.zivver.nl.

Hebt u gevonden wat u zocht?