Woont u in het buitenland en hebt u een uittreksel RNI nodig? Bijvoorbeeld omdat u geëmigreerd bent of u bent uw BSN kwijt? U kunt dit uittreksel bij gemeente Doetinchem aanvragen. Dit kan alleen als u staat ingeschreven in de RNI.

Wat moet ik doen?

  • Persoonlijk langskomen op het stadhuis met een geldig identiteitsbewijs. Dit kan alleen op afspraak, ga hiervoor naar de pagina afspraak maken.
    of
  • Schriftelijk aanvragen met het formulier RNI uittreksel. Het uittreksel sturen wij op naar het bij ons bekende buitenlandse adres. Wij sturen het niet naar een Nederlands adres.
    of
  • U kunt ook iemand toestemming geven. Die persoon neemt dan uw schriftelijke toestemming (met datum en handtekening) mee. En een kopie van uw identiteitsbewijs. Die persoon neemt ook zijn eigen identiteitsbewijs mee. Dit kan alleen op afspraak, ga hiervoor naar de pagina afspraak maken.

DigiD linkAanvragen RNI uittreksel

Een uittreksel uit de RNI kost € 20,80.

Let op! Staat u niet ingeschreven in de RNI en vraagt u toch een uittreksel aan? Dan krijgt u de kosten die u heeft betaald niet terug. Twijfelt u over het uittreksel dat u nodig heeft? Neem dan contact met ons op, wij bespreken dit graag met u.

Wanneer sta ik ingeschreven in de RNI?

Als u ná 1 oktober 1994 in Nederland bent uitgeschreven, staat u automatisch ingeschreven in de RNI. Als u vóór 1 oktober 1994 bent uitgeschreven, kan het ook zijn dat u staat ingeschreven in de RNI. Dit is het geval als u bijvoorbeeld AOW of WAO ontvangt. Of omdat u belasting betaalt in Nederland. U kunt dan een uittreksel aanvragen.

Bent u vóór 1 oktober 1994 in Nederland uitgeschreven en staat u niet ingeschreven in de RNI? Dan kunt u geen uittreksel aanvragen. U moet zich eerst persoonlijk inschrijven in dit register. Dit kan in het stadhuis van de gemeente Doetinchem. U moet hiervoor een afspraak maken. U kunt ook terecht bij één van de andere 19 RNI-gemeenten(externe link).

Verklaring uitschrijving uit Nederland

Bent u vóór 1 oktober 1994 uitgeschreven en hebt u alleen een "verklaring uitschrijving uit Nederland" nodig? Dan kunt u die online aanvragen bij de gemeente Den Haag(externe link). Hiervoor hoeft u niet ingeschreven te staan in de RNI.

Heeft u gevonden wat u zocht?