Donderdag 30 mei werd een vliegtuigbom gevonden bij graafwerkzaamheden op het voormalige Nemaho-terrein aan het Zaagmolenpad 45 in Doetinchem. Het gaat om een zogenaamde 1000 ponder vliegtuigbom die hier sinds de Tweede Wereldoorlog ligt. De ontsteker van deze bom is niet meer aanwezig. Vrijdag 31 mei werd een 5 kilo zware kop van een raketbom gevonden. Beide bommen zijn veiliggesteld op het terrein. De werkzaamheden  liggen stil. 

Geen gevaar

Er is onderzoek uitgevoerd door de Explosieven Opruimingsdienst (EODD), de politie en gemeentelijke ambtenaren. Zij hebben de bommen veiliggesteld op het terrein. Er is geen gevaar voor de omgeving. Het terrein is afgezet.

Vernietiging

De twee bommen worden op donderdag 13 juni tot ontploffing gebracht. De EODD (Explosieven OpruimingsDienst) laat deze gecontroleerd ontploffen op een leeg terrein aan de Aragonstraat 4 bij Bedrijvenpark A18 in Wehl. Dat gebeurt naar verwachting tussen 11.30 en 12.30 uur. 
De EODD heeft aangegeven dat er voor de veiligheid van de omgeving geen extra maatregelen nodig zijn. Dat geldt zowel voor het terrein aan het Zaagmolenpad, het terrein bij A18 Bedrijvenpark als tijdens het vervoer. De politie houdt mogelijke belangstellenden op ruime afstand.