Gemeente Doetinchem heeft de leningen voor het verduurzamen van woningen (Duurzaamheidslening, Blijverslening en Stimuleringsregeling voor Monumenten) samengevoegd tot één nieuwe lening: de Toekomstbestendig wonen lening. Inwoners hoeven nu niet meer uit te zoeken welke lening voor hun woonwens geschikt is, of meerdere aanvragen in te dienen voor hun woningaanpassingen. Het doel van de lening is verbetering van bestaande woningen en deze zo toekomstbestendig te maken.

Aanvragen

Energieloket Achterhoek voert deze regeling uit voor de gemeente. U kunt uw aanvraag indienen via de website van Energieloket Achterhoek(externe link). Daar vindt u ook alle belangrijke informatie bij deze lening.

Voorwaarden

  • De Toekomstbestendig wonen lening kunt u als hypotheek of als consumptief krediet aangaan.
  • Het minimaal te lenen bedrag is € 2.500,-.

Inwoners die de oude leningen hebben afgesloten, houden deze onder dezelfde voorwaarden. Lopende aanvragen worden op basis van de oude regelingen afgewerkt. De verordening voor de Toekomstbestendig wonen lening vindt u onder "Lokale regelgeving".

Kijk voor meer informatie naar de animatiefilmp Stimuleringsregeling Toekomstbestendig Wonen(externe link).

Aanvullende informatie

Op de pagina Subsidies leest u meer over de ondersteunende financiële mogelijkheden, zoals de Afkoppelsubsidie en de Monumentensubsidie.

Hebt u gevonden wat u zocht?