Dit jaar vond op carnavalszaterdag 10 februari in de raadszaal van het stadhuis de traditionele sleuteloverdracht plaats. Deze sleuteloverdracht is ieder jaar het symbolische begin van het carnaval in gemeente Doetinchem. Na de overdracht heet onze gemeente een aantal dagen Leutekum. 

Tijdens een feestelijk programma overhandigden burgemeester Mark Boumans en kinderburgemeester Freek Belterman, de stadssleutel, en daarmee de macht, voor vier dagen over aan de carnavalsverenigingen. Als verrassing kreeg de burgemeester een steek namens alle carnavalsverenigingen.

Gemeente Doetinchem telt vier carnavalsverenigingen: De Umdraeyers uit Doetinchem, De Billekletsers uit Dichteren, De Mölledraejers uit Wehl, en de Lange Rakkers uit Langerak. Daarnaast zijn er nog drie jeugdgroepen: De Blaoskoppen, De Snuutjes en De Lollige Snuiters. Deze waren allemaal aanwezig met een groot aantal leden. Er waren zo’n 120 mensen bij de sleuteloverdracht aanwezig.

Programma

Het programma bestond uit en vlaggenceremonie voor het stadhuis met aansluitend een bordesfoto. Daarna startte de sleuteloverdracht. Het programma eindigde met een slotwoord.

Sleuteloverdracht

Tijdens de sleuteloverdracht kregen verschillende carnavalsverenigingen de gelegenheid om hun woordje te doen. Ceremoniemeester Frans van Gorkum had de regie van het programma in handen.