In de gemeente Doetinchem vindt u verschillende parkeerplaatsen.

Bekijk de digitale parkeerkaart

Gratis parkeerplaatsen

U kunt gratis parkeren aan de Stationsstraat in Doetinchem (dichtbij het treinstation). Dit ligt op 10 minuten lopen vanaf het centrum.

Op zondag kunt u in Doetinchem op alle betaalde gemeentelijke parkeerplaatsen gratis parkeren met uitzondering van parkeergarages.

Gehandicaptenparkeerkaart

U kunt gratis parkeren op officiële gehandicaptenparkeerplaatsen. Wel moet de geldige gehandicaptenkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit aanwezig zijn.

Met een gehandicaptenkaart mag u ook drie uur gratis parkeren op betaalde parkeerplaatsen. Wel moet de geldige gehandicaptenkaart zichtbaar zijn en de tijdsschijf zijn ingesteld. Lees meer op de pagina gehandicaptenparkeerkaart.

Betaalde parkeerplaatsen

In en rond het centrum zijn er veel betaalde parkeerplaatsen. Op sommige parkeerplaatsen rond het centrum kunt u een dagkaart kopen voor € 4,-.

Bekijk de digitale parkeerkaart

Ter plaatse herkent u parkeerplaatsen met het voordelige dagtarief door middel van het logo boven de parkeerautomaat. Het maximale tarief dat u hier betaalt is dus altijd € 4,-.

Logo 4 euro dagkaart gemeente Doetinchem

Bij de parkeerautomaat kunt u betalen met muntgeld en pinpas. U kunt ook belparkeren of mobiel parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen, behalve in de parkeergarages en op de Varkensweide. Zo betaalt u nooit teveel.

Belparkeren

Belparkeren is een extra service die wordt aangeboden naast de bestaande betaalmogelijkheden zoals creditcard, PIN, dip & go en contante betaling. Belparkeren kan op alle parkeerplaatsen behalve de twee parkeergarages en op de Varkensweide. Daar worden de parkeerkosten immers al achteraf betaald via de parkeerautomaat. Voordeel: Alleen betalen voor de tijd dat u geparkeerd hebt.

Hoe werkt het?

Nadat u zich hebt aangemeld bij een belprovider, gaat het belparkeren als volgt:

  1. U parkeert uw auto.
  2. U geeft direct met uw mobiele telefoon het zonenummer (aangegeven op de parkeerautomaat) en de starttijd door aan uw belprovider (dit kan telefonisch, via sms of via de app van de provider). De parkeertijdregistratie start.
  3. U komt terug bij uw auto en geeft de eindtijd door met uw mobiele telefoon. De parkeertijd is hiermee gestopt.
  4. U ontvangt een factuur van de belprovider of het bedrag wordt afgeschreven via automatische incasso. U betaalt alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd.

Gebruikt u belparkeren, dan hoeft u geen kaartje te kopen bij de automaat. Na aanmelding staat het kenteken in een database geregistreerd waardoor gecontroleerd kan worden of er betaald is.

Aanmelden voor belparkeren bij een belprovider

Om gebruik te kunnen maken van belparkeren moet u zich als klant eenmalig melden bij een belprovider. In Doetinchem kunt u kiezen voor één van de volgende providers:

  • Parkmobile
  • Parkline
  • Yellowbrick
  • ANWB
  • SMS parking

De voorwaarden kunnen per provider verschillen. Voor welke aanbieder men kiest, is aan de gebruiker zelf.

Parkeergarages

In de gemeente Doetinchem vindt u drie betaalde parkeergarages. Dit zijn de Amphiongarage, de Catharinagarage en de parkeergarage boven de Media Markt. De doorrijhoogte van de Amphiongarage en de garage boven de Media Markt is 2.10 m.

U rijdt de garage binnen en u krijgt een ticket. Met het ticket kunt u achteraf bij de automaat betalen. U kunt 24 uur per dag de garages uitrijden. Inrijden kan bij de Amphiongarage en de Catharinagarage alleen tijdens de openingstijden. In de Amphiongarage kunt u ook een dagkaart van € 4,- kopen. De parkeergarage boven de Media Markt is géén gemeentelijke parkeergarage.

Wat kost het?

In de gemeente Doetinchem zijn verschillende uurtarieven, variërend van € 0,60 per uur tot € 2,40 per uur. Hoe dichter een parkeerplaats bij het centrum ligt hoe duurder het wordt. Het uurtarief staat op de parkeerautomaat aangegeven.

Dagkaart

Bij iedere parkeerautomaat (m.u.v. de kort betaalde parkeerplaatsen) kunt u een dagkaart kopen. Dit is een voordeliger tarief, namelijk 6 x het uurtarief. Op parkeerplaatsen rond het centrum betaalt u voor een dagkaart een vaste prijs van € 4,-, ongeacht het uurtarief. Een dagkaart kan al voor 09.00 uur ’s ochtends gekocht worden en is tot 21.00 uur geldig.

Op de digitale parkeerkaart is ook een groot aantal van de overige parkeerplaatsen in kaart gebracht. Hierop vindt u tevens het uurtarief van de parkeerplaatsen.

Betaaltijden (m.u.v. parkeergarages) vanaf 1 januari 2021

Maandag t/m zaterdag          van 09.00 tot 21.00 uur
Zondag Gratis

Op nationale feestdagen gelden de reguliere betaaltijden.

Lees ook

Parkeert u uw motor op straat of in een parkeervak (in een gebied waar betaald parkeren geldt)? Dan moet u parkeergeld betalen voor uw motor.

Motor op de stoep parkeren

Als u uw motor op de stoep parkeert, hoeft u geen parkeergeld te betalen. Zorg wel dat u de doorgang niet blokkeert of een onveilige situatie veroorzaakt. Voetgangers maar bijvoorbeeld ook mensen met een rolstoel of kinderwagen, gehandicaptenvoertuigen en hulpdiensten moeten er nog langs kunnen. U kunt een bekeuring krijgen als uw motor de doorgang blokkeert en/of een onveilige situatie veroorzaakt.

Parkeerverordening

Hebt u gevonden wat u zocht?