De wijk Overstegen is de eerste grote uitbreiding van Doetinchem. Net als in andere Nederlandse steden moest er tegen woningnood worden gebouwd. Niet alleen het aantal inwoners groeide snel maar ook het aantal huishoudens op zich nam toe. In Overstegen staan 2480 woningen en er wonen 6500 mensen. Een gemiddelde van 1,9 per woning. De wijk is sterk vergrijsd maar er is zeker ook sprake van vergroening.

De bewoners van Overstegen waarderen de wijk om zijn open karakter, het vele groen, het volwaardige winkelcentrum en de diverse voorzieningen in de wijk. Het natuurpark Overstegen is echter voor velen de trots van de wijk. Van een strak aangelegd groenplan van 15 hectare, is het in de jaren ’90 omgetoverd tot een ecologisch park met de vrij rondlopende Schotste Hooglanders als symbool. De verandering leverde indertijd sterk uiteenlopende reacties op, maar momenteel is de mening over het natuurpark zeer positief.

Wijkprogrammering

Vanuit het wijknetwerk hebben we een wijkprogrammering gemaakt voor Overstegen. In de programmering vindt u informatie over de wijk Overstegen en een verzameling van activiteiten. Het wijknetwerk zet zich hiervoor graag in met bewoners en organisaties uit de wijk. Klik op wijkprogrammering om hem in te zien.

Buurtplein en buurtcoaches

Ook Buurtplein levert een bijdrage aan het wijknetwerk. Bij de buurtcoach kunt u terecht met hulpvragen op het gebied van wonen, zorg, financiën, werk en opvoeding. Meer informatie vindt u op de website van het Buurtplein(externe link).

Het Buurtplein kunt u volgen via Facebook(externe link) en X(externe link).

Activiteiten en voorzieningen

Wijkcentrum De Daele

Stevinlaan 9
7002 HC Doetinchem

Buurtkamer in Overstegen

Buurtkamer Overstegen, het ontmoetingspunt voor ouderen (55+) van de wijk Overstegen in Doetinchem. In deze gezellige huiskamer aan de Marsmanstraat 1 is altijd wat te beleven voor de 55-plusser die niet achter de geraniums wil gaan zitten en nog graag onder de mensen wil zijn. Bijna elke ochtend en middag worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Vereniging Buurtkamer Overstegen

Marsmanstraat 1
7002 AZ Doetinchem
(0314) 323 831

Wijknetwerk

In elke wijk is er een wijknetwerk. Het wijknetwerk heeft één keer in de 2 maanden  een vergadering. In het wijknetwerk zitten verschillende organisaties die samen streven naar een leefbare wijk.

Wijkregisseur, gemeente Doetinchem

De wijkregisseur ontwikkelt nieuwe ideeën en pakt knelpunten aan om de woonomgeving zo prettig mogelijk te maken en te houden. Voor meer informatie, of voor uw eigen idee kunt u contact opnemen met uw wijkregisseur.
Rody Poelhuis, (0314) 373 847 of 06 3831 8987, r.poelhuis@Doetinchem.nl.

Wijkbeheerder, gemeente Doetinchem

Bij de wijkbeheerder kunt u terecht voor al uw vragen en ideeën op het gebied van beheer, uitvoering, handhaving en afval van de gemeente Doetinchem.
Jan Schut, (0314) 377 444, j.schut@buha.nl.

Wijkagent, Politie Doetinchem

De wijkagent onderhoudt in de wijk nauwe contacten met de bewoners en partners. De wijkagent is de schakel tussen enerzijds de wijk en anderzijds de politie.
Richard Ticheloven, 0900 8844, richard.ticheloven@politie.nl

Woonconsulent, Sité Woondiensten

Bij de woonconsulent van Sité kunt u terecht voor vragen of opmerkingen over uw woonomgeving, bijvoorbeeld woonfraude of overlast.
Houkelien Maatman, (0314) 372 000, houkelien.maatman@swd.nl.

Wijk- en Complexbeheerder, Sité Woondiensten

Bij de wijk- en complexbeheerder van Sité kunt u terecht voor vragen over uw woningen, appartementsgebouw of de directe omgeving.
Voor meer informatie: (0314) 372 000 of site@swd.nl.

Hebt u gevonden wat u zocht?