Heeft u plannen om een eigen bedrijf te starten? Dan bent u in Doetinchem aan het juiste adres. De gemeente Doetinchem stimuleert en ondersteunt (nieuwe) ondernemers. Ondernemers zijn zelfstandige personen, maar ook u kan wellicht op een waardevolle manier ondersteund worden. Niet alleen door de gemeente, maar ook door de provincie, particuliere organisaties en andere ondernemers. Van elkaar kunnen we leren.

IkStartSmart

U wilt voor u zelf beginnen of bent al een eigen bedrijf gestart? Dan hebt u ongetwijfeld een hoop vragen zoals: Ik heb een ondernemingsplan gemaakt, maar hoe weet ik nu of dit plan realistisch is? Waar moet ik nog meer aan denken? Ik heb al een paar jaar een eigen bedrijf, maar hoe kan ik de klantenbenadering verbeteren? Ik werk als zelfstandige en heb soms behoefte aan klankborden. Maar met wie?

IkStartSmart is een project dat startende en pas gestarte ondernemers helpt bij het maken van een succesvolle start. IkStartSmart biedt nuttige informatie, contactpersonen, ervaren coaches, trainingen én brengt starters in contact met andere beginnende ondernemers.

Voor IkStartSmart betaalt u eenmalig € 250,- (exclusief btw). Hiervoor krijgt u een persoonlijke en ervaren coach, gerichte trainingen en cursussen, begeleiding vanuit de Kamer van Koophandel en nieuwe ondernemerscontacten.

Starten vanuit een uitkering

U hebt een uitkering van UWV en u wilt weer aan de slag? Een eigen bedrijf kan een goede manier zijn om weer te gaan werken. In een eigen bedrijf richt u zelf uw werkzaamheden in en stemt u die af op uw eigen mogelijkheden. UWV kan u hierbij op weg helpen.

Flox Ondernemershuis

Flox Ondernemershuis verbindt (startende) ondernemers om samen succesvol te zijn. Naast zzp’ers met een bestaand bedrijf is het ‘het zakelijk thuis’ voor starters om hun eerste stappen te zetten in het zelfstandig ondernemerschap. Flox beschikt over een veelheid aan ondernemers met verschillende vakgebieden. Ondernemers versterken elkaar op inhoud, met hun ervaringen en op competenties via bijv. workshops, bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten, maar ook coachingsmogelijkheden via bijv. De Startversneller. Flox heeft meerdere partners aan zich verbonden om elkaar te versterken, zoals op dit moment de Rabobank, Gemeente Doetinchem, KAB Accountants, Grootjans Advocaten, Inspiratie Netwerk Achterhoek.

Er zijn medio 2019 al ca. 60 bedrijven aangesloten bij Flox Ondernemershuis. Deelnemers zijn actief bij Flox om te flexwerken en/of netwerken. Verbinding, inspiratie, kennisoverdracht en elkaar helpen zijn kernwoorden die centraal staan bij Flox!

Op zoek naar een betaalbare flexplek en/of een actieve netwerkorganisatie? Bekijk de website www.floxondernemershuis.nl.

Hebt u gevonden wat u zocht?