Meedoenjaar 2024

Uw aanvraag voor het Meedoenarrangement 2024 is mogelijk van 15 januari tot 5 december 2024.

In 2024 kunt u deelnemen aan het Meedoenarrangement wanneer uw inkomen niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm.

Normen 130%
LeeftijdAlleenstaandSamenwonend
21 tot pensioengerechtigde leeftijd€ 1.700,99€ 2.429,97
Vanaf pensioengerechtigde leeftijd€ 1.891,91€ 2.569,63

Bedragen zijn netto, inclusief vakantiegeld (en/of eindejaarsuitkering/dertiende maand). Partner en/of kind alimentatie wordt ook als inkomen gezien. Bedragen gelden vanaf 1 juli 2024.

Aanmelden Meedoenarrangement

U kunt zich aanmelden voor het Meedoenarrangement met het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier Meedoenarrangement

Let op: Bij de aanvraag van het Meedoenarrangement 2024 bent u verplicht een volledig overzicht aan te leveren van al uw bankafschriften van de laatste twee maanden, met daarop zichtbaar al uw inkomensgegevens. Om te beoordelen of u recht heeft op het Meedoenarrangement heeft de gemeente alleen de inkomsten over deze 2 maanden nodig. Alle uitgaven die op het bankafschrift staan kunt u doorhalen. Dit heeft de gemeente niet nodig voor de beoordeling van de aanvraag. Ook van uw eventuele partner/huisgenoten van 21 jaar en ouder hebben wij deze gegevens nodig. Voor meer informatie over de toetsing verwijzen wij u graag naar de website van het Meedoenarrangement. De toetsingsbedragen zijn netto, inclusief het vakantiegeld. Ontvangt u een dertiende maand of eindejaarsuitkering? Dan telt deze als inkomen mee. Partner en/of kind alimentatie wordt ook als inkomen gezien.

Let op! Stuurt u bovenstaande gegevens niet mee? Zijn de gegevens niet volledig of leesbaar? Uw aanmelding wordt dan niet in behandeling genomen.

Tip! Zet de gegevens vast klaar op uw computer. Dan kunt u deze direct meesturen.

Toestemming gegevensuitwisseling

Bij de aanmelding voor het Meedoenarrangement kunt u sinds 2019 aangeven of wij uw gegevens mogen uitwisselen met Laborijn. Het doel van deze gegevensuitwisseling is om te kunnen bepalen of het Meedoenarrangement in het vervolg automatisch kan worden toegekend.

Heeft u deze toestemming gegeven en wilt u deze weer intrekken? Of wilt u alsnog toestemming hiervoor geven? Stuur dan een e-mail naar info@meedoenarrangement.nl.

Heeft u geen computer?

Als u geen computer heeft, kan misschien iemand uit uw familie u helpen. Of iemand bij u uit de buurt of uit uw kennissenkring.

Er zijn ook verschillende openbare plekken in de gemeente Doetinchem waar u gebruik kunt maken van een computer. Bijvoorbeeld:

  • De gemeente Doetinchem (Raadhuisstraat 2, Doetinchem)
  • Bibliotheek Doetinchem (IJsselkade 13, Doetinchem)
  • De Trefkuul in Gaanderen (Pelgrimstraat 59A, Gaanderen)

Spreekuur Meedoenarrangement

Het Meedoenarrangement houdt elke woensdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur een spreekuur in het stadhuis. U kunt hier terecht met uw vragen en/of voor het ophalen van uw Arriva bestellingen. Locatie: Raadhuisstraat 2 in Doetinchem. Voor de doelgroep 65+ is er hulp bij de aanmelding voor 2024 of het doen van bestellingen. Hiervoor moet een afspraak gemaakt worden. Mail naar info@meedoenarrangement.nl of maak telefonisch een afspraak. U kunt hiervoor van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 10.30 uur bellen met (0314) 377 377.

Bent u niet in de gelegenheid het spreekuur te bezoeken en wilt u telefonisch uw vragen stellen? Dan kunt u tussen 09.00 en 10.30 uur bellen naar (0314) 377 377.

Lukt het u niet zelf om het Meedoenarrangement aan te vragen?

Dan kunt u naar het Formulierencafé. Locaties en tijden leest u op de website van het Buurtplein.

Goed om te weten

Sporten bij een sportvereniging, zwemlessen, muzieklessen, cursussen en schoolactiviteiten. Natuurlijk wilt u daar als inwoner van de gemeente Doetinchem aan meedoen! Wanneer u een laag inkomen hebt, kan dat soms lastig zijn. Daarom is er het Meedoenarrangement. Hiermee ondersteunt de gemeente Doetinchem u om mee te doen aan de samenleving. Gezinnen met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen gebruikmaken van het Meedoenarrangement.

Via het Meedoenarrangement krijgt u punten die u gedurende het jaar kunt inzetten om verschillende activiteiten te bestellen. Ga naar www.meedoenarrangement.nl om te kijken waar u uw punten aan kunt besteden.

De gemeente Doetinchem betaalt voor u de deelname aan de activiteiten. U krijgt geen geld op uw rekening gestort.

Waaruit kunt u kiezen?

Het Meedoenarrangement heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor u om mee te doen aan de samenleving. Het aanbod is onderverdeeld in vijf onderdelen:

  • Sport en cultuur (bijvoorbeeld fitness, voetbal, zwemles of bezoek aan een theater)
  • Educatie (bijvoorbeeld schoolkosten of een cursus)
  • Welbevinden (bijvoorbeeld een dagje uit of yoga)
  • Creatief (bijvoorbeeld schilderen, beeldhouwen, theaterlessen of zingen)
  • Overig (bijvoorbeeld volkstuin, openbaar vervoerabonnement of scouting)

Per onderdeel kunt u kiezen uit activiteiten van deelnemende aanbieders. Het kan zijn dat uw (sport)vereniging (nog) niet aangesloten is bij het Meedoenarrangement. Neem contact op met het Meedoenarrangement over de mogelijkheden via (0314) 377 377 of info@meedoenarrangement.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?