De Huet, inclusief Het Weerdje, bestaat uit een oppervlakte van 245 ha en is gelegen tussen de Oude IJssel, de Liemersweg en de spoorlijn Arnhem/Winterswijk. Op peildatum 1 januari 2017 wonen zo’n dikke 10.250 inwoners in de wijk De Huet, waarvan zo’n 2195 jeugdigen tussen de 0 en 18 jaar. Ten opzichte van het gemiddelde van Doetinchem ligt het aantal jeugdigen hoog. Er zijn er namelijk wat meer kinderen tot 15 jaar woonachtig. Het percentage 65 plussers is daarentegen relatief  wat lager in De Huet.

De Huet

De Huet is in verschillende fases gebouwd in de jaren ’80. Voor Doetinchemse begrippen lag de wijk ver van de stad, in het weiland, in de klei. De wijk is voor forensen goed ontsloten. De snelweg ligt dichtbij, de wijk heeft zijn eigen treinstation en er rijden bussen. Er is een aantal voorzieningen in De Huet. De Bongerd springt hiervan het meest in het oog. Er is een concentratie van diverse winkels met het aanbod van dagelijkse benodigdheden. De Bongerd zit thans in een transitiefase. De dagdagelijkse boodschappen zijn aanwezig, een volwaardige supermarkt keert binnenkort terug en er zijn nieuwbouwplannen voor de sporthal en supermarkt. Verderop in de wijk (Slotlaan) zit ook een supermarkt. Op het bedrijventerrein is een grote fitness studio en op Sportpark Zuid zijn diverse sportvelden te vinden. Ook de brandweer heeft daar zijn locatie. Bewoners recreëren veel in of aan de rand van de wijk zelf. Midden door de wijk loopt een groene zone. Aan de noordkant ligt het genoemde Sportpark Zuid. Aan de zuid- en westkant de Wehlse Broeklanden en de Belder, met een mooi, door inwoners zelf, gerealiseerde speel- en recreatieplek ‘de Greephorst’. De kinderboerderij zit aan de Belderstraat 30.

Het Weerdje

De eerste uitbreiding van Doetinchem aan de andere kant van de Oude IJssel is Het Weerdje, een klein vooroorlogs woonwijkje en lintbebouwing langs de Wijnbergseweg en Dichterseweg. Vanaf de jaren ’70 is de buurt in kleine fases verder bebouwd. Kenmerkend zijn de tien woonlagen hoge verzorgingsflat Het Weerdje, het Worpplein met weiland en De Bleek, het open veld langs de Oude IJssel, waar periodiek festiviteiten worden georganiseerd. De buurt wordt omzoomd door lokale fietsverbindingen. Aan de rand is een grote parkeerplaats, de Varkensweide, die tevens wordt gebruikt voor evenementen.

Opening speeltuin Bastinglaan

Buurtplein en buurtcoaches

Ook Buurtplein levert een bijdrage aan het wijknetwerk. Bij de buurtcoach kunt u terecht met hulpvragen op het gebied van wonen, zorg, financiën, werk en opvoeding. Meer informatie vindt u op de website van het Buurtplein(externe link).

Het Buurtplein kunt u volgen via Facebook(externe link) en X(externe link)

Activiteiten en voorzieningen

Scholen

SchoolAdres
 
AnderZWolborgenmate
OBS de HuetWolborgenmate
OBS de PlattenburgLavendelveld
OctaLavendelveld
OBS Canadaschool 't Weerdje
VSO de IsselborghSlotlaan

Alle scholen hebben samenwerking met kinderopvang en BSO.

(Gezondheids)zorg en sociale ondersteuning

In het Weerdje staat Woonzorgcentrum het Weerdje. Verspreid over het gebied zijn verschillende huisartsen gehuisvest. Aan de Bongerd bevindt zich Wijkcentrum De Zuwe, uitvalsbasis voor het buurtcoachteam. Hier vinden ook een aantal activiteiten plaats zoals een knutselclub en de kinderdisco.

Winkels en horeca

De Bongerd is het centrale plein in het gebied. Hier bevindt zich een supermarkt, een aantal kleinere winkels en een apotheek. Hier is ook een snackbar en een afhaalchinees. In de sporthal aan de Bongerd bevindt zich een café en horecagelegenheid, waar ook eenvoudige maaltijden genuttigd kunnen worden. In de wachtruimte van het station tussen Dichteren en De Huet is een afhaalcafetaria. Bij de Pitch&Putt is tevens een horecavoorziening en de mogelijkheid een zaal te huren. Aan de Slotlaan ligt nog een supermarkt.

Verkeer

De Huet ligt aan de spoorlijn Arnhem/Winterswijk; er ligt een station tussen De Huet en Dichteren. Ook stoppen de stads- en streekbussen op verschillende plekken. Vrijwel alle woonbuurtjes zijn 30 km gebied of woonerf. Bijna overal kunnen fietsers gescheiden van de rijbaan op een fietspad fietsen. Er kan gratis geparkeerd worden.

Sport, spel en recreatie

Aan de stadskant van het gebied ligt Sportpark Zuid, waar diverse sportverenigingen hun accommodaties hebben. Aan de Oude IJssel is een jachthaven; hier zit watersportvereniging de Ank. Aan de Bongerd bevindt zich naast een sporthal, waar tevens ruimtes zijn voor buurtactiviteiten en een judoschool. Op bedrijventerrein De Huet staat een sportschool (Fitnesscentrum De Huet, Mercuriusstraat). Verspreid over het gebied liggen verschillende buurtspeelplekken en trapveldjes. Aan de Belderstraat bevindt zich kinderboerderij Kokiezier en aangrenzend, aan de Broekhuizerstraat een Pitch&Putt. De Huet wordt doorsneden door een groene zone met vijvers, trapveldjes en een multiveld. Aan de zuidwestzijde ligt natuurspeelpark de Greephorst. Dit maakt deel uit van de Wehlse Broeklanden, een groengebied waar agrarische activiteit, recreatiemogelijkheden en natuurontwikkeling plaatsvinden.

Wijknetwerk

In elke wijk is er een wijknetwerk. Het wijknetwerk heeft één keer in de maand een vergadering. In het wijknetwerk zitten verschillende organisaties die samen streven naar een leefbare wijk. De wijken De Huet/Het Weerdje en Dichteren/De Hoop/Wijnbergen vormen samen één wijknetwerk, wijknetwerk Doetinchem Zuid.

Wijkregisseur, gemeente Doetinchem

De wijkregisseur ontplooit initiatieven en pakt knelpunten aan om de woonomgeving zo prettig mogelijk te maken en te houden. Voor meer informatie, of voor uw eigen initiatief kunt u contact opnemen met uw wijkregisseur:

Wijkbeheerder, gemeente Doetinchem

Bij de wijkbeheerder kunt u terecht voor al uw vragen en ideeën op het gebied van beheer, uitvoering, handhaving en afval van de gemeente Doetinchem.
Pascal Verheij, (0314) 377 444, p.verheij@doetinchem.nl.

Wijkagent, Politie Doetinchem

De wijkagent onderhoudt in de wijk nauwe contacten met de bewoners en partners. De wijkagent is de schakel tussen enerzijds de wijk en anderzijds de politie.
Christa Vermeulen en Erwin de Bruin, 0900 8844, team.doetinchem@no-gelderland.politie.nl.

Woonconsulent, Sité Woondiensten

Bij de woonconsulent van Sité kunt u terecht voor vragen of opmerkingen over uw woonomgeving, bijvoorbeeld woonfraude of overlast.
Jolanda de Zwart, (0314) 372 000, Jolanda.deZwart@swd.nl.

Wijk- en Complexbeheerder, Sité Woondiensten

Bij de wijk- en complexbeheerder van Sité kunt u terecht voor vragen over uw woningen, appartementsgebouw of de directe omgeving.
Erik Nibbeling  (0314) 372 000  Erik.Nibbeling@swd.nl.

Hebt u gevonden wat u zocht?