Foto mensen wandelen in Wehlse Broeklanden

Er zijn meerdere manieren om de Wehlse Broeklanden te ontdekken. Wandelend is er één van. Er zijn inmiddels enkele wandelpaden aangelegd en de komende tijd wordt het aantal wandelpaden flink uitgebreid.

Wandelroutes

U kunt nu al vanuit De Huet, Wehl en Dichteren via een heerlijke route naar de Mussenhorst middenin de Wehlse Broeklanden lopen. Tijdens de wandelroutes ervaart u het zo kenmerkende afwisselende landschap van de Wehlse Broeklanden. De wandelroutes zijn op een kaart in groene, blauwe en rode kleur aangegeven en in het veld met paaltjes gemarkeerd. Houd u er wel rekening mee dat de paden onverhard en soms smal zijn. Ze voeren langs akkerranden en sloten. Ook kunnen sommige delen van het gebied drassig zijn. Draag daarom stevig schoeisel.

Regels

Er zijn enkele regels in de Wehlse Broeklanden om de natuur in stand te houden, de rust van de dieren niet te verstoren en de bewoners van dit gebied hun privacy te gunnen.

  • Honden aan de lijn. De wandelpaden lopen deels over particulier terrein en langs weilanden. Hondenuitwerpselen zijn zeer schadelijk voor koeien en de bewoners houden hun erf graag schoon.
  • Blijf op de paden.
  • Vissen is niet toegestaan.
  • Houd het gebied netjes. Laat geen afval achter.
  • Het betreden van de Wehlse Broeklanden is op eigen risico. 

Documenten

Hebt u gevonden wat u zocht?