Sinds 2018 mogen nieuwgebouwde woningen geen gasaansluiting meer hebben. Vanaf 2026 komt daar nog een maatregel bij. Bent u huiseigenaar en moet uw ketel worden vervangen? Dan kunt u deze voor 2026 nog vervangen door een andere ketel. Daarna bent u verplicht om een warmtepomp te laten installeren. Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regel. Bijvoorbeeld als u in een appartement of woning met monumentale status woont.

Warmtepomp, wat is dat en hoe werkt dat precies?

Er zijn meerdere oplossingen mogelijk, afhankelijk van uw woningsituatie. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen een hybride en een all-electric warmtepomp en wanneer kiest u voor welke? En zodra u de keuze heeft gemaakt, waar begint u dan mee? En hoe bekostigt u dit allemaal? 

Wij informeren en helpen u graag

De nieuwe maatregel roept misschien vragen bij u op. Daarom was er 15 april een online webinar die u kunt terugkijken. Bekijk ook de pagina www.doetinchem.nl/duurzaam. Daar vindt u ook veel nuttige informatie over onder andere energie besparen, duurzaamheid en subsidies. 

Nieuwsbrief

Op de hoogte gehouden worden van alle acties rondom duurzaamheid in de gemeente Doetinchem? Mail naar duurzaam@doetinchem.nl en meld u aan.