Waarom een auto voor jezelf als je die ook kan delen? 

“Auto’s delen” klinkt wat gek voor veel mensen. Toch brengt het voordelen met zich mee die de overweging om te delen zeker waard zijn. Doetinchemse Willy Flach vindt het een heel goed systeem: ‘’Ik ben heel erg voor een deelmaatschappij. Durf te delen met anderen, ook al ken je ze niet!”  

Willy biedt haar auto aan via SnappCar

Een autodeelbedrijf waar particulieren hun auto aanbieden en waar duurzaamheid op nummer één staat. Willy: ‘’De jongste huurder was 25, de oudste huurder die ik had, was al ruim met pensioen. Dit laat zien dat het voor alle leeftijden toegankelijk is. Maar het is vooral handig voor mensen die zelf geen auto hebben. Soms hebben mensen geen auto omdat het te duur is, soms ook uit principe.’’

Auto’s delen wordt steeds populairder

Heeft u een auto, maar staat hij vaak stil? Dan is een auto huren of je auto aanbieden voordeliger. Willy is voor een deelmaatschappij.: ‘’Mijn auto staat vaak stil op mijn oprit, maar nu is hij regelmatig een dagje weg via SnappCar. Soms ook meerdere dagen.”

“Ik heb meer dan 100 keer mijn auto verhuurd

Eerst via Mywheels, maar die organisatie verhuurt geen particuliere auto’s meer. Overigens kan je ook via dat bedrijf een auto huren in Doetinchem. Ik ontmoet alleen maar tevreden huurders die heel blij zijn met mijn auto. Ik heb een zuinige auto die ik met regelmaat schoonmaak. Zo zorg ik dat het gebruik fijn is. En als er morgen iemand zich meldt die permanent met mij mijn auto wil delen, dan hoor ik het graag.’’  Aldus Willy

Inwoonster Willy met haar deelauto

Korting

Wist je dat er binnen de gemeente Doetinchem meerdere manieren zijn om gebruik te maken van een deelauto? Op de pagina Duurzame Mobiliteit, is hier meer informatie over te vinden. Ook staan hier een aantal kortingscode's voor de verschillende platformen voor deelauto's.