Welke dieren lopen er in uw achtertuin?

Project Wildcamera

Op dit moment werkt gemeente Doetinchem mee aan het burgerwetenschapsproject 'WILDCAMERA: Zoogdieren in de achtertuin'. Het project is erop gericht om met hulp van inwoners gegevens te verzamelen van in het wild levende zoogdieren in tuinen met behulp van wildcamera’s.

Het project ‘WILDCAMERA: Zoogdieren in de achtertuin’ is een initiatief van Silvavir ecologisch advies. De titel van het project zegt het al; we gaan achterhalen welke zoogdieren er in de achtertuinen rondscharrelen. Gedurende vier weken worden er bij inwoners van de gemeente Doetinchem volgens een vast protocol wildcamera’s in tuinen geplaatst. Deze wildcamera’s maken een foto zodra er een dier voor het oog van de camera beweegt, wat resulteert in prachtige foto’s van verschillende zoogdieren. Dat is niet alleen leuk, spannend en leerzaam, het levert ook waardevolle informatie op over hoe wilde zoogdieren leven in de omgeving waar ook mensen gebruik van maken.

Problemen met weergave film?

Bekijk de film wildcamera.

Verschillende soorten tuinen

Binnen verstedelijkte omgevingen kunnen achtertuinen een toevluchtsoord bieden voor verschillende (zoog)dieren. Om te achterhalen welk type tuinen dieren juist aantrekt of afstoot, zijn we op zoek naar vele verschillende soorten tuinen. Dus is elk type tuin geschikt voor deelname.

Aanmelden

UPDATE: de aanmeldperiode is inmiddels verstreken. De deelnemende tuinen zijn geselecteerd. 

Selectie

Er is plek voor 40 tuinen in de gemeente Doetinchem om deel te nemen aan het project. Op basis van de door u ingevulde gegevens laten wij u zo spoedig mogelijk weten of uw tuin geselecteerd is voor deelname aan het project. We nemen dan contact met u op om af te stemmen wanneer de wildcamera kan worden geplaatst in uw tuin. Uiteraard worden daarbij de coronavoorschriften in acht genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project kijkt u op www.silvavir.com/wildcamera-zoogdieren-in-de-achtertuin. Hebt u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar wildcamera@doetinchem.nl.

Wethouder Lambregts met wildcamera

Hebt u gevonden wat u zocht?