Wijk aan Zet

U bent hier: Home / Wijk aan Zet

Wijk aan Zet

Goede ideeën stimuleren wij graag!

Iedereen heeft wel eens een goed idee. Misschien geldt dat ook voor jou. Misschien heb jij zelfs wel een goed idee voor de wijk of de buurt waar je leeft … Maar hoe kun je jouw idee tot uitvoering brengen? Waar kun je terecht of hoe kom je aan de financiële middelen? Hiervoor is Wijk aan Zet in het leven geroepen. Lees je mee?

Wijk aan Zet

Wijk aan Zet is een fonds voor inwoners van Doetinchem. Het fonds is er voor mensen met een goed idee voor de eigen buurt om deze nog mooier en fijner te maken. Want een idee kan nog zo goed zijn, als er geen middelen zijn voor uitvoering dan blijft het vaak daarbij en dat is jammer!

Komt mijn idee in aanmerking?

Heb jij een idee en wil je weten wat voor jouw idee de mogelijkheden zijn? Klop dan aan bij Wijk aan Zet. De enige voorwaarde die het Fonds heeft is dat jouw idee of initiatief zorgt voor een meerwaarde in de hele wijk of buurt. En dat jij zelf met je buren of vrienden het idee uitvoert…

Meer weten over Wijk aan Zet en bewonersinitiatieven?

Heeft u een idee of wilt u graag meer weten over Wijk aan Zet?
Stuur een e-mail naar wijkwerk@doetinchem.nl of zoek contact met de wijkregisseur van uw wijk.

Van klein idee naar groot resultaat

 ‘Ik zocht contact met Nienke', vertelt Mellissa. ‘In haar praktijk Samen Deelen ziet en helpt Nienke veel kinderen.' Toen ging het snel. Nienke nam contact op met een buurtcoach. Er werd een informatieavond georganiseerd voor de wijkbewoners en hun kinderen. Zowel ouders als kinderen kwamen met goede ideeën. Omdat veiligheid veel genoemd werd, betrokken ze dat onderwerp er ook bij.
Er ontstonden mooie plannen waar de buurtbewoners, de gemeente, de buurtcoaches, Wijkwerk de VVN en Wijkbeheer mee aan de slag konden. Er werden 15 km-stickers verspreid die bewoners op hun kliko konden plakken en er wordt druk gewerkt aan twee speeltuinen. Het doel? Prettige en veilige plekken creëren waar jong en oud samen kunnen komen. Mellissa en Nienke hebben er alle vertrouwen in. ‘We krijgen veel enthousiaste reacties uit de buurt, zowel van senioren als van ouders, dus dat gaat zeker goed komen!’

Afbeelding Wijk aan Zet

Te downloaden:

Twitter