In het oostelijk deel van Wijnbergen ontwikkelen we een nieuw woongebied: De Kwekerij. De wijk ligt tussen de Doetinchemseweg/Wijnbergseweg en de Kapperskolk. Onlangs hebben we weer grote stappen gezet in de voorbereidingen. Het inrichtingsplan voor de openbare ruimte is vastgesteld. Ook de straatnamen zijn bekend. Daarnaast is de bestemmingsplanprocedure begonnen.

Het uitgangspunt voor De Kwekerij is de natuur

Het gebied waar de nieuwe wijk komt is omgeven door groen en natuur. Bestaande bomen en struiken passen we in en vullen we aan met beplanting die in het gebied past. Ook moet er natuurinclusief gebouwd worden. Dit betekent dat de woningen voorzieningen krijgen waar planten en dieren gebruik van kunnen maken. 

We bouwen voor iedereen 

In Wijnbergen De Kwekerij komen zo’n 150 woningen in verschillende soorten en maten. Er komen vrije kavels  om een eigen woning op te bouwen, maar ook sociale huurwoningen. Er worden tiny houses gebouwd en  starterswoningen. En ook wie op zoek is naar een woning in het middendure en dure segment kan terecht in Wijnbergen De Kwekerij. 

Op doetinchem.nl/kwekerij vindt u alle informatie

U leest er meer over de planning en de achtergrond van het project. En u kunt het inrichtingsplan voor de openbare ruimte bekijken. Ook nieuws over wanneer de verkoop start delen we hier met u.