Locatie Oldershove in Wehl

De locatie Oldershove van Sensire in Wehl heeft per direct 4 appartementen beschikbaar voor vluchtelingen uit Oekraïne. In ieder appartement kunnen 3 mensen wonen.

Eerste gezin komt op vrijdag 22 april

Dit gezin neemt 2 van de 4 appartementen in gebruik. We verwachten dat ook de overige 2 appartementen op korte termijn bewoond gaan worden. 

Spullen zijn nog niet nodig

De vluchtelingen hebben in de opvanglocatie een geheel ingericht appartement. Hier zijn dus geen spullen meer voor nodig. Door de aanwezigheid van bijvoorbeeld een kookplaat en magnetron kunnen zij zelfstandig leven. Andere dingen, zoals kleding, fietsen of speelgoed, regelen we via de normale inzamelplekken. Informatie daarover vindt u op onze website www.doetinchem.nl/oekraine onder het kopje ‘Hulp bieden aan vluchtelingen’. Mocht er extra hulp nodig zijn, dan doen we een oproep via de social media.

Mogelijkheden voor vluchtelingen

De mogelijkheden van Oekraïense vluchtelingen zijn anders dan die van asielzoekers. Oekraïners schrijven zich bij de gemeente in met hun eigen paspoort en verblijven hier dan legaal. Hun kinderen kunnen hier naar school en ze mogen hier bijvoorbeeld ook werken. De meeste volwassenen spreken wel Duits en/of Engels.

Heeft u nog vragen? 

Alle informatie die wij hebben staat op onze website www.doetinchem.nl/oekraine. U kunt ons ook volgen via social media, mailen via gemeente@doetinchem.nl of bellen op telefoonnummer (0314) 377 377.