Tot 2001 wisselden op de Veemarkt vele koeien van eigenaar en tot 2008 was de Houtkamphal een bekend centrum voor evenementen en beurzen. Nu is het gebied omgevormd tot een nieuwe woonwijk met een traditioneel en monumentaal karakter. Op 42 kavels zijn woningen ontwikkeld door middel van het zogenoemde particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent met een eigen architect en aannemer uw eigen huis bouwen. Er is nog één kavel beschikbaar. Ook hierbij zijn traditioneel en monumentaal sleutelwoorden. Met volop mogelijkheden om aan huis te werken. 

Hebt u belangstelling voor de kavel of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een medewerker gronduitgifte. Zij is te bereiken op telefoonnummer (0314) 377 377.

Beschikbare kavel

(Aan onderstaande gegevens kunnen geen rechten worden ontleend)

Statusoverzicht kavel
KavelnummerOppervlaktePrijs inclusief
21% btw
Status
43875 m2€ 422.865,63in optie

Informatiemap

Projectbeschrijving

In 2001 sloot de markt, maar nog steeds heeft de Veemarkt een bijzondere cultuurhistorische waarde voor de stad. Het is een intieme plek die gekarakteriseerd wordt door de vele lindes. Kleinschalige bebouwing herinnert aan het roemrijke verleden en terrasjes zorgen voor leven op straat. Aan de zuid- en oostkant grenst de wijk De Pas. De vrijstaande woningen, statige bomen en bochtige straatjes zijn een inspiratiebron voor het ‘ontspannen wonen’ op de Veemarkt. Daarnaast is er ook plek voor ‘monumentaal wonen en werken’.

Ontspannen wonen

Het grootste deel van het binnengebied van het Veemarktterrein heeft als typering ‘ontspannen wonen’ meegekregen. Een groene sfeer met hagen en bomen, flinke tuinen en gevarieerde bouwvormen zijn kenmerkend voor dit ontspannen wonen. Vaak hebben de huizen een traditionele vorm en opzet, dankzij de twee lagen met een middelhoge kap. Veel kavels zijn bedoeld voor vrijstaande woningen, maar op enkele kavels is de bouw van een twee-onder-een-kapwoning voorzien. Op die wijze ontstaat de sfeervolle uitstraling van een tuindorp zoals we die kennen van de populaire wijk De Pas. Belangrijke doelgroepen zijn gezinnen en senioren die graag in de nabijheid van voorzieningen in het nabijgelegen stadscentrum willen wonen.

Monumentaal wonen

Aan de Houtkampstraat staan meerdere monumentale villa’s, veelal wat verscholen in het groen. Het is hier riant wonen, terwijl u toch vlakbij het Doetinchemse stadscentrum bent. Toen het Veemarktterrein beschikbaar kwam voor woningbouw, besloot de gemeente dat die monumentale stijl van wonen langs de Houtkampstraat moet worden voortgezet. Daarnaast wordt ingezet op een combinatie van de functies wonen en werken. De kavels zijn zonder meer royaal, gemiddeld circa 530 vierkante meter. Het streven is om de vrijstaande panden luxueus en monumentaal van karakter te laten zijn. De schaal en de zichtlocatie maken het vestigen van een bedrijf aan huis in deze zone een voor de hand liggende optie.

Stedelijke voorzieningen

Door de gunstige ligging, nabij het centrum van Doetinchem, zijn er vele voorzieningen op korte afstand van de kavels. De winkels in het stadscentrum zijn op loopafstand. Maar ook scholen, bioscoop en het station bereikt u in enkele minuten.

Contactpersonen

Particulier opdrachtgeverschap en uitgifte kavels

Gemeente Doetinchem:
gronduitgifte@doetinchem.nl, tel. (0314) 377 377.

Hebt u gevonden wat u zocht?