Op zaterdag 9 juli organiseren we de tweede editie van Het Eerste Avondmaal: een talkshow-evenement waar de gemeente Doetinchem samen met de inwoners op zoek gaat naar goede ideeën om Doetinchem nog mooier te maken. Deze keer staan De Huet en Dichteren centraal. Tussen 16.00 en 17.30 uur gaan we een open gesprek aan met de inwoners van die wijken bij de Wingerd op De Huet. 

De eerste editie van Het Eerste Avondmaal (onderdeel van de extra evenementen van The Passion) leverde in Gaanderen drie prachtige ideeën op. Online konden inwoners vervolgens hun stem uitbrengen. De stemmen worden geteld en binnenkort wordt het winnende idee bekend gemaakt. Dankzij een sponsorpot van vele tientallen Doetinchemse bedrijven gaan we dit idee daadwerkelijk uitvoeren. 

Drie onderwerpen

Zaterdag 9 juli hopen we ook met de inwoners van De Huet en Dichteren tot drie ideeën te komen. De onderwerpen aan tafel moeten daar de voorzet voor geven. Naast een openingscolumn van Erik Hagelstein en een gesprek met burgemeester Mark Boumans, zijn dit de drie onderwerpen: 

1.    Het sporthart van Doetinchem

Hoe krijgen we de wijk naar het sportpark en de sport naar de wijk? Er is veel groen in dit deel van Doetinchem, maar vaak wordt er weinig gedaan op en met de grasveldjes. Kunnen we samen tot goede ideeën komen? Of is er behoefte aan iets anders?

2.    Jongeren binden aan de wijk

Er zijn veel jongeren in deze wijken. Hoe binden we de jeugd aan de wijk en zorgen we ervoor dat zij hun woonomgeving omarmen? Waar hebben ze behoefte aan? En wat kunnen we organiseren om jongeren te binden zonder dat dit voor overlast zorgt? Hoe ziet hun ideale plek of wijk er eigenlijk uit?

3.    Vrijwilligers in de wijk: hoe zorgen we voor continuïteit?

Dichteren en vooral De Huet zijn ooit bedacht als forenzenwijk. Nu zijn het volledig zelfvoorzienende wijken met eigen sociale voorzieningen, vergelijkbaar met een dorp of kleine stad. Maar of het nou de kinderboerderij is, de Greephorst of organisaties als de Voedselbank: waar halen ze nu en in de toekomst betrokken vrijwilligers vandaan? Kunnen we die verbondenheid voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld het groeiende aantal thuiswerkers? Hoe kunnen we samen bijdragen om tot een mooie leefbare sociale wijk te komen?

Denk en praat mee

Het evenement vindt plaats op het plein voor de Wingerd (bij Winkelcentrum De Bongerd). Iedereen is welkom. Bij slecht weer vindt Het Eerste Avondmaal in de Wingerd plaats. Inloop is vanaf 15.30 uur. Er is voor alle bezoekers een kop soep, thee en koffie. Ook voor de kinderen is wat leuks te doen, dus kom en denk en praat mee over hoe u dit stukje Doetinchem nog mooier maakt.

Het Eerste Avondmaal is een initiatief van de gemeente Doetinchem en wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabelink Logistics.