De boodschappenpasactie is voor inwoners van gemeente Doetinchem met een laag inkomen van maximaal 130% van de bijstandsnorm. Zij kunnen in november en december in totaal 3 keer een boodschappenpas aanvragen. Elke pas heeft een waarde van € 50,-. Deze kan gebruikt worden bij verschillende supermarkten in de gemeente. Inwoners kunnen met de pas naar eigen inzicht hun boodschappen kopen. Op deze manier proberen we de dure feestmaanden voor deze groep inwoners te verzachten. 

De boodschappenpas bestelt u via meedoenarrangement.nl

Daarvoor doet u eerst een aanvraag voor het Meedoenarrangement. Dit kan via de website meedoenarrangement.nl(externe link). Bij de aanvraag levert u uw meest recente inkomensgegevens in. Dit doet u door uw volledige bankafschriften van de laatste twee maanden mee te sturen. Zonder deze gegevens kunnen we uw aanvraag niet behandelen. Is uw aanvraag toegekend? Dan kunt u de boodschappenpas bestellen. De boodschappenpas vraagt u per huishouden aan. Voor de boodschappenpas kijken we niet naar de hoeveelheid spaargeld op uw rekening. 

U kunt de boodschappenpas 3 keer bestellen vanaf vrijdag 4 november 

De pas is 3 keer te bestellen. De eerste keer dat u de pas kunt bestellen is 4 november. Op de website van het Meedoenarrangement(externe link) leest u wanneer u de volgende 2 passen kunt bestellen. 

Veel meer mogelijkheden met het Meedoenarrangement 

U bestelt niet alleen de boodschappenpas met het Meedoenarrangement. U kunt het Meedoenarrangement ook inzetten voor sport en ontspanning. Er is aanbod voor jong en oud en voor mensen met een beperking. Zo doet iedereen mee in Doetinchem. Meer informatie via meedoenarrangement.nl(externe link).

Extra ondersteuning 

Naast de boodschappenpassen bieden we als gemeente nog meer ondersteuning. Dit om inwoners die te maken hebben met een laag inkomen te helpen. Zo verruimen we de grens van het Meedoenarrangement in 2023 van 120% naar 130% van de bijstandsnorm. Ook leveren we een grotere bijdrage aan de meest uitgebreide zorgverzekering vanuit de gemeentepolis. Om zo inwoners met hoge zorgkosten en een laag inkomen beter te ondersteunen. Dit zijn maatregelen die aanvullend zijn op de al bestaande regelingen. Denk aan de energietoeslag, onze  schulddienstverlening en bijzondere bijstand, budget coaching, budgetbeheer en bewindvoering.

U kunt een boodschappenpas aanvragen van 10 supermarkten in de gemeente

Aan deze boodschappenpas actie doen 10 supermarkten mee. Wij zijn deze supermarkten zeer dankbaar. Deze actie was niet mogelijk geweest zonder hun bijdrage. U kunt van de volgende supermarkten een boodschappenpas aanvragen:

  • Spar Legebeke, Heemskerklaan 65 in Doetinchem
  • Coop, Zonnebloemstraat 3 in Doetinchem
  • Coop, Slotlaan 137 in Doetinchem
  • Coop Postma, Surinameplein 7 in Doetinchem
  • Aldi, Houtsmastraat 148 in Doetinchem
  •  Jumbo, J.F. Kennedylaan 62 in Doetinchem
  • Albert Heijn Zonnenberg, Houtsmastraat 150 in Doetinchem
  • Coop Gaanderen, Hoofdstraat 1-27 in Gaanderen
  • Boni Wehl, Koningin Wilhelminaplein 4-6 in Wehl
  • Plus Bruil, Stationsstraat 14 in Wehl

* Let op: u kunt alleen terecht bij de supermarkt waar u de pas voor aanvraagt.