De twaalfde editie van het KRO-NCRV-programma The Passion vindt op Witte Donderdag 14 april 2022 plaats in Doetinchem. Het grootste muzikale paasevenement van Nederland vindt voor het eerst plaats in Gelderland. The Passion 2022 zal opnieuw een versie zonder publiek zijn.

Burgemeester Mark Boumans kijkt uit naar het evenement: “In de coronaperiode zijn ook in Doetinchem veel mooie evenementen niet doorgegaan. We zijn blij dat we met u uit kunnen kijken naar dit bijzondere evenement, ook al weten we nu al dat er geen live publiek aanwezig mag zijn. Het sfeervolle Simonsplein, de Walmolen en de Oude IJssel vormen ongetwijfeld een prachtig decor voor dit evenement dat elk jaar door miljoenen Nederlanders wordt bekeken.

Wethouder cultuur Hans Dales vervolgt: “We willen Nederland graag kennis laten maken met onze bruisende stad en inwoners, voor wie noaberschap – omkijken naar elkaar – aansluit bij de boodschap van The Passion. In Doetinchem en de Achterhoek doen we dingen sámen. We hopen dan ook dat we onze krachten kunnen bundelen en samen met de producenten van The Passion, de omroep, onze organisaties, ondernemers en inwoners een prachtige editie van de Passion neer kunnen zetten. We zijn immers trots op onze mooie stad en de Achterhoek!

Mark Boumans en Hans Dales bij het kruis van The Passion
The Passion wordt op donderdag 14 april 2022 uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1.